Pagi-pagi catz ke pejabat imegresen.. ada urusan sket..
then pi ofis..
and petang pukul 4 pi gym...
letih....
so balik masak cepat-cepat. Masa balik tu..baru perasan..lerr rupanya kat simpang depan apartment ku itu ada bazar Ramadhan..meriah juga...tapi tak berhajat nak singgah pun sebab dah plan nak masak..lagipun dpt kuih hasil menolong kawan aku buat kuih..
so n le juadah semalam..
i pun suka karipap!
ReplyDeletep/s: thanx sbb buatkn kek. sedappp! nanti akan terpampang lah gamba kek tu in my blog... hiksss... bg org kat US kempunan... huhuuu.
salam kenal...
ReplyDeletelauk2 tu semua masak? rajinnya. ni rasa nak berjiran ni.
Nur,
ReplyDeleteSambal belacan cili hijau..bendi lengat, ulam (pegaga, ulam raja, etc)...
Tambah nasi panas and I can live on that.
"Cuba try" :-) tambah tomato sikit kat sambal tu dan kurangkan asam limau.
- AF -
bagus lah cat tak beli. Masak sendiri lebih jimat... bozzo tak pandai masak... kena beli jugak la...
ReplyDeletetang sambal belacan tu tak hennggatt.. woo.. bila kita bleh bukak puasa sama2 ek..wakaka
ReplyDeletesorry catz aku tak sempat nak check yg mana satu entry ko gi tanjung dawai tu.. ko ada pegi tak restoran yg aku selalu makan tu.. ada tak??
ReplyDeleteCatz..sambal cili hijau tu buat iman yang berposa berdegup degup ??
ReplyDeletehi purp...
ReplyDeletekaripap tuh pebret aku jugak tauuu...
hehhe..sedap ke..??..jgn ,meroyan org yg kat US tuh tgk blog ko dan blog aku..hehhe..
eh..ko tak nak buat farewell buka poser ke apa ke??..hehehe
hi miss N,
ReplyDeletewelcome to my blog..
i'll go to yours too soon.
yup..masak coz setakat ni belum lagi ke bazar Ramadahn...
u duk mana..
hi AF,
ReplyDeletebendi lengat tu apa?? bendi yg saya makan tuh saya celur?..or celur=lengat??
hem...nice resepi..next time saya cuba ur resepi pulak..
hi bozo..
ReplyDeletedalam sepengamatan aku kan..rasanya beli lagi jimat...hiks..ni kalau masak ikut style aku laaa....kalau setakat nak mkn sorg dua tuh..beli yg dah siap lagi jimat duit dan masa..tapi nikmat memasak tuh takdo laa...
eh bozo..ko tak reti masak?
bukan ko masak ke aku tgk dlm entry ko..kannn??? kan??
hi kamitaken...
ReplyDeletebuat le sambal belacan utk buka karang...hiks...
buka sama2??..hhehehhe.... nanti aku beli kapal terbang ke arab saudi nunn.
hi bear..
ReplyDeletemana aku ada pi Tg dawai...
kwn aku lah yg pegi...dia bawak ole2 tuh utk aku..ni ko baca betui2 ke idak ni bear..tau lah ko poser penuh...hiksss..
hi doc syuk...
ReplyDeletetgk sambal iman berdegap degupp..??..
hiskkkk...jgn ko...karanggg....iskkkk...
Nur,
ReplyDelete"bendi lengat tu apa?? bendi yg saya makan tuh saya celur?..or celur=lengat??"
Ha ah..sama lah tu. Dah biasa sebut lengat :-)
- AF -
oh..
ReplyDeletecelur = lengat.
thanks ya...