Saturday, September 6, 2008

Hari ke 5 Ramadhan

Pagi-pagi catz ke pejabat imegresen.. ada urusan sket..
then pi ofis..
and petang pukul 4 pi gym...
letih....
so balik masak cepat-cepat. Masa balik tu..baru perasan..lerr rupanya kat simpang depan apartment ku itu ada bazar Ramadhan..meriah juga...tapi tak berhajat nak singgah pun sebab dah plan nak masak..lagipun dpt kuih hasil menolong kawan aku buat kuih..
so n le juadah semalam..


soya cincau

gulai lemak kuning udang dgn nenas

ikan masin..sedap dan rangup..ikan masin ni kawan catz bagi..oleh-ole ketika dia pi Tanjung Dawai Sungai Petani, Kedah bulan lepas..


sambal belacan cili hijau

ulam to go with sambal belacan

kuih muih ni kwn catz bagi

karipap...kuih fevret ku.kwn catz bagi juga..

so setakat hari ke -5 , masih bertahan tak pegi bazar Ramadhan lagi..hiks.

16 comments:

  1. i pun suka karipap!

    p/s: thanx sbb buatkn kek. sedappp! nanti akan terpampang lah gamba kek tu in my blog... hiksss... bg org kat US kempunan... huhuuu.

    ReplyDelete
  2. salam kenal...

    lauk2 tu semua masak? rajinnya. ni rasa nak berjiran ni.

    ReplyDelete
  3. Nur,
    Sambal belacan cili hijau..bendi lengat, ulam (pegaga, ulam raja, etc)...

    Tambah nasi panas and I can live on that.

    "Cuba try" :-) tambah tomato sikit kat sambal tu dan kurangkan asam limau.

    - AF -

    ReplyDelete
  4. bagus lah cat tak beli. Masak sendiri lebih jimat... bozzo tak pandai masak... kena beli jugak la...

    ReplyDelete
  5. tang sambal belacan tu tak hennggatt.. woo.. bila kita bleh bukak puasa sama2 ek..wakaka

    ReplyDelete
  6. sorry catz aku tak sempat nak check yg mana satu entry ko gi tanjung dawai tu.. ko ada pegi tak restoran yg aku selalu makan tu.. ada tak??

    ReplyDelete
  7. Catz..sambal cili hijau tu buat iman yang berposa berdegup degup ??

    ReplyDelete
  8. hi purp...
    karipap tuh pebret aku jugak tauuu...
    hehhe..sedap ke..??..jgn ,meroyan org yg kat US tuh tgk blog ko dan blog aku..hehhe..
    eh..ko tak nak buat farewell buka poser ke apa ke??..hehehe

    ReplyDelete
  9. hi miss N,
    welcome to my blog..
    i'll go to yours too soon.
    yup..masak coz setakat ni belum lagi ke bazar Ramadahn...
    u duk mana..

    ReplyDelete
  10. hi AF,
    bendi lengat tu apa?? bendi yg saya makan tuh saya celur?..or celur=lengat??
    hem...nice resepi..next time saya cuba ur resepi pulak..

    ReplyDelete
  11. hi bozo..
    dalam sepengamatan aku kan..rasanya beli lagi jimat...hiks..ni kalau masak ikut style aku laaa....kalau setakat nak mkn sorg dua tuh..beli yg dah siap lagi jimat duit dan masa..tapi nikmat memasak tuh takdo laa...
    eh bozo..ko tak reti masak?
    bukan ko masak ke aku tgk dlm entry ko..kannn??? kan??

    ReplyDelete
  12. hi kamitaken...
    buat le sambal belacan utk buka karang...hiks...
    buka sama2??..hhehehhe.... nanti aku beli kapal terbang ke arab saudi nunn.

    ReplyDelete
  13. hi bear..
    mana aku ada pi Tg dawai...
    kwn aku lah yg pegi...dia bawak ole2 tuh utk aku..ni ko baca betui2 ke idak ni bear..tau lah ko poser penuh...hiksss..

    ReplyDelete
  14. hi doc syuk...
    tgk sambal iman berdegap degupp..??..
    hiskkkk...jgn ko...karanggg....iskkkk...

    ReplyDelete
  15. Nur,

    "bendi lengat tu apa?? bendi yg saya makan tuh saya celur?..or celur=lengat??"

    Ha ah..sama lah tu. Dah biasa sebut lengat :-)

    - AF -

    ReplyDelete
  16. oh..
    celur = lengat.
    thanks ya...

    ReplyDelete