Hari ahad, hari utk memasak setelah sabtu makan luar. Masak apa-apa yg ada dlm peti ais.
So ni menu lunch on sunday..
ikan pari bakar dan sup cendawan, without nasi tau..!
ikan pariku sedang dibakar
pari bersama sos pencicah
sup cendawan
Dinner, Ikan bakar lagi...terubuk bakar pula.
Kesiannnya,terubuk ni tengah terbakar..ops..dibakar dalam oven ku bersalut daun kunyit tau..sebelum tuh, perap 15 minit ikan ni dgn jus limau nipis dan garam sket sebelum suh dia tidur dlm oven ni.
yer..terubuk bakar mmg sedap walaupun saya bakar dlm oven..hehehe..tulang2 tu semua no problem coz pikir sedap je..hahahaha..antara pari dan terubuk, mmg terubuk lagi meletops..
woe...terubuk bakar tuh memang idaman kalbu...sedap tuh walaupun banyak tulang..kalo org reti makan ikan tuh takdernyer nak merungut rungut kan..
ReplyDeletehi axim,
ReplyDeletewelcome to my blog..happy reading ya..
yer..terubuk bakar mmg sedap walaupun saya bakar dlm oven..hehehe..tulang2 tu semua no problem coz pikir sedap je..hahahaha..antara pari dan terubuk, mmg terubuk lagi meletops..
apsal daun pandan ek???..not pisang?
ReplyDeletedaun kunyit laaaaaaaaa..
ReplyDeletenak bagi extra setapppp..
sup cendawan tu nampak sedap sangat....***adie***
ReplyDeletesup cendawan tu nampak sangat sedap...***adie***
ReplyDeletehi adie..
ReplyDeletewelcome to my blog.
hem..nampak sedap ke?..
senang je membuatnya..resepi campak-campak je..
jemput makan..