
Bahan-bahan:
Kailan
bawang putih - 3 ulas
1/2 labu bawang besar
belacan 2 cm
sos tiram 2 sudu
olive oil
Cara-cara:
Bersihkan sayur/ basuh dan hiris, asingkan daun dan batang.
Tumbuk bawang putih dan bawang besar.
Masukkan 2 sudu olive oil dlm kuali, pecah-pecahkan belacan dan goreng sebentar.
(Masa ni kan bau dia kan....nak fengsan ok....hiks..hiks)
Masukkan bahan tumbuk. Goreng hingga naik bau
Masukan batang kailan, kacau sebenar dan masukkan daun pula.
Kacau-kacau kejap, bagi layu. 'Tambah sedikit air. masukkan sos tiram.
Kacau-kacau, angkat. Hidang.
Jom makan!
i'm loving it
ReplyDeletehihiihih..anything relate to belacan saya suka,,jom mkn wahidah..
ReplyDeletejom..bile n di mana?? set je..tp kena tungu selera mkn i ok dl la...
ReplyDeleteheheheh..anytime...u duk mana wahidah?
ReplyDeletedok cheras selangor..u catz?
ReplyDeletei kat bangi wahidah.
ReplyDelete