
bahan-bahan:
udang besar/sederhana
halia- 1 inci
bawang putih- 4 ulas
kacang buncis - 4 batang (potong pendek2)
cili kering berkisar - 1 sudu
sos cili- 3 sudu
sos tiram - 2 sudu
daun limau purut - 5 helai
Cara-cara:
Bersihkan udang, buang kulit, cuci dan toskan.
tumbuk bwng putih dan halia
tums bhn tumbuk dan masukan cili kering.
Kacau sebentar hingga cili tuh kering sikit.
Masukan sos cili, sos tiram dan air sikit.
Masukkan kacang buncis, biar layu sikit.
Masukan daun limau purut, kacau sebati.
Masukkan udang pula..2-3 minit kacau dan angkat.
sedapnya udang... sedapnya udang.... lapar....laparrrrrrr..... arg..... lamanya nak buka....... kejam.... kejam...kau sungguh kejam catz.....
ReplyDeletecatz lauk sahur kau mcm lauk berbuka.... enjoy gila makan....
ReplyDeletevery nyammie
ReplyDeletePergh melayan oerut ku... meleleh air liur ku...
ReplyDeletehi bozo...
ReplyDeletehaa...ko lapar bozo..tak sahur keww??
hi yan,
ReplyDeletesaya masak utk habiskan stok brg2 dlm peti ais..so sahur mkn cam nak rak..hiks..
hi atty..
ReplyDeletenyammi2 too
mohdamin..
ReplyDeletekuatkan iman..anda sedang berpuasa ya..
hiks.
mak datuk untuk sahur jer ????? I kalau untuk sahur kalau terbangn makan buah dan protein sheke jer..
ReplyDelete