Tuesday, November 10, 2009

HELP...camna ek?

tadi,
nak updet blog.
tgh duk upload gambo-gambo
kain sutera lawa-lawa di pasar payang terengganu.
tetiba..
takleh upload.. dikatakan bahwa : aku punyaspace gambar account blogger aku ni dah exceed limit.
dia suruh klik2...if nak tambah saiz kena bayar kat Picasa..
memang selama ni cik kiah upload direct je. takde guna photobucket etc.
errr..
camna ek..?
ada cara lain tak?
aku ada nampak cam import export menu kat setting.utk apa ek?tak paham.
(aku ingat ubi kayu je yang boleh diimport ekspot)

if aku buka blog baru, boleh tak aku import sebahagian dr blog lama aku ke blog baru.
sekian.
cik kiah yang jahil (dan MALAS+
busy).

harap dapat bantu cik kiah.

13 comments:

atty's said...

salam cikiah ..

makna nya cik kiah mmg kena buka blogspot baru..kalo cikkiah import..nanti tetap takleh upload..sbb dah cukup limit..

len kali cikkiah kena kecik kan dulu gambo .seblom upload dlm blog...

terimakasih cik kiah..
risau gak blog aku ..takut cukup limit.sbb tu jrg ltk gambo sgt..tak pun kecik kan dulu size.

atty's said...

setelah aku cek..ko dah kecikkan gambar..mungkin ..ko byk sgt ltk gambar ni..ekekeke..

kena buat baru lah gayak nya nie

@xiM said...

cik kiah,

kalau nak atasi masalah ni banyak cara sebenarnya..ikut lah cara saya tapi leceh sikit lah..

my blog pun dah exceed limit dah lama..sebab gambor banyak sangat..so what to do,cik kiah kena bukak blog baru,upload gambar kat blog baru then COPY HTML nya sahaja dan PASTE kan ke Blog baru..itu sahaja caranya..

Selamat mencuba Cik Kiah!

[cK]norm said...

assalamualaikum cik kiah, ni ck_norm aka tunfrida datang. Ngee~~

Cuba ck.kiah check picasa album (dashboard > my account > picasa). Kat situ semua gmbr yg ck.kiah upload di blog disimpan.

Cuba check kalau2 boleh delete gmbr2 lama, cuma ck.norm xpasti kalau delete di album picasa gmbr di blog turut dleted or not.

Ck.kiah memborong kain sutera ke? Wauuuu...!

N.M.Ibrahim said...

alamak..saya pun nak kena start kecikkan gambar ni

Uncle said...

Dear Cik Kiah Sri Siantan...

Apa kata kalau letak dalam blog Uncle pulak...heh3...

Uncle Brad!

CAHAYA said...

huhu. besar masalah ko ni. tapi ramai blogger yg tahu. aku x reti catz. nampak gayanya kena la ko buat catzcafe the second.

kucingorengemok said...

ihihihh, aku nak tanya pasal blog ni ha tapi ternampak komen uncle... BRAD la pulak! hahhaa (hilang apa benda aku nak cakap tadi)

sesama la kita pindah randah menjelang tahun baru ni ye :)

@xiM said...

bukan paste ke blog baru,paste ke blog lama..HTML KOD tak makan space..try la.

deeja said...

Salam catz....
Jenuh jugakkan bila dh bnyk sgt gambo2 ni....nanti blog akak cmne le plk....riso gak ni...dh le xberapa reti....adus...

Anonymous said...

Assalamualaikum.
Tahniah di atas kejayaan yang telah Allah kurniakan ke atas kamu. Berkongsilah kejayaan kamu dgn insan2 lain. Sesungguhnya Allah boleh menarik balik any time n' any where apa yg telah dikurniakanNya. Jadi... Bersyukurlah, dan hargai apa yang Allah kurniai. Jangan SOMBONG dan BONGKAK!!!

passerby said...

Assalamualaikum

upload kat imageshack.us dan hotlink kat sini.

Kereta Sewa KL said...

Jika anda datang ke Kuala Lumpur dan memerlukan kereta sewa anda boleh lawati website kami di Car Rental Kuala Lumpur.