Sunday, November 1, 2009

mari membersihkan sawang....

vrooooommmmmmm...
zrenggggggggggg....
(bunyik vacum cleaner tgh sedut habuk dan sawang-sawang blog ini..dan jugak mengemop dan mengelap)..
ssssshhh.....kreshhhh..kressss.....
duk-duk-duk (pukul karpet buang habuk)


ok...dah clear sket...
ramai tanya aku ke mana..
ada...aku ada..
nanti ku jawab komen-komen yg masih belum dijawab. Eh..ni dah kira menjawab komen le kan..

takde lah ke mana sgt pun..

Baiyoke Tower II

2 weekends in a row to Land of Fruits and Land of keropok lekor..
memang buntang mkn fruits..and kropok and oso nasik dagang.



Bangkok? hujannnnnnnnnnnn..
sampai je hujan yang lebat...
then gerimis, panas kejap, hujan..
so membuta lagi best..
agak malas nak ke mana-mana..stay at the tallest building in Thailand, mcm semua je dah ada kat area-area situ-situ... Nak makan durian ada kat tingkat 18.
nak main golf oso bleh main kat tingkat 18. Nak naik belon panas bleh pi tingkat 77..hihihihi. (belon panas pelesu)..
eh naik Tuk-Tuk oso can, at level 77..ihiks.
nak shopping pun situ-situ ada dah..pasar malam..shopping complex keliling...makan? no problem at all...sempat la makan tomyam sedap..

'too rian' with sticky rice at Baiyoke

yummy....!



and....

welcome to Terengganu....

view dari tingkat 11, Primula Beach Resort


nasi dagang yg sangat SEDAP!!!! duk terbayang-bayang lagi. Yang dibalut dlm daun pisang bentuk kon tu ok!
(menyesal tak makan banyak-banyak)..
tetiba tangan aku duk google resepi nasik dagang yg sedap...duk belek majalah sampai tercabut kulit majalah resepi aku..

Nasi dagang at Primula Beach resort

eh..chef yg masak nasi dagang ni masuk TV rancangan mengembara makan-makan singapore at AFC chanel, yg hostnya Indian tu..apa ek nama,, Rusiyo Rusi ke apa nama programnnya.

berkesempatan ke Taman Tamadun Islam , masjid kristal dan yang paling best adalahhhhh jeng-jeng-jeng..PASAR PAYANG .cik kiah tak boleh miss benda pasar-pasar ni..market..pasar tu tempat cik kiah la..sempat mengeteh di Pasar Payang.
sutera yang cantik-cantik..keropok... (mokcik-mokcik, adik-adik,kakak-kakak, thanks la sebab bagi amik gambar kain2 sutera u ols...
nasib baik tak kena baling selipar sebab asyik amik gambar tapi belinya idak le sgt)
sebab dah lama tak ke payang ni aku dilanda kejakunan kejap..best..best..best!
ahhhhh...
bersambung karang-karang..utk proper entry.
akhirnya..
i stay at home on weekend..
and now time tu menyapu, vakum, cuci-cuci, mop-mop, basuh kain segala.


satsss ek..

13 comments:

nizz said...

sis...
welcome to thailand,huhhh lewat wish kaedahnya...tips ya ko jgn dtg kt thailand nie during jun-november...musim suram atau low season kaedahnya,very the tk best...

kucingorengemok said...

masa tengah kemas-kemas tu ada bunyik 'ssshhh' tu mende? tuan rumah gi kenc- ke? kih kih

Ayu said...

wah duduk di primula yek. hehehe..

dekat dgn pasar payang. make nasi dage la ye? *bajet nk ckp ala ganu kelate*

hajah zainab bt abdullah said...

hah...tu dia! rindunya mama kat catz!!

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

blan 12 nih simple nak gi ganu gakss..

blogresipi said...

Bestnye jalan2... macam2 boleh makan ye.. :)

CATZ said...

nizz,

pernah pegi masa peak season dan low season...
kdg low season pun best gak..kalau ke phuket cthnya...dah 2 kali pegi sana..time peak season mmg happening tapi hotel mahal melampau..
ke bangkok sebab dah pernah pi so takdelah nak berjln sgt..
just unwind sekejap..rehat2...

CATZ said...

kog,
oiii..
otak koooo kuning....takleh pikir menda lain ke noks..
bunyik tu bunyik mak tadah air utk mengemop laantai hokeyyyyy....
sabo je makk...
hahahhahahah

CATZ said...

ayu,
dekat ke???
aku pi naik teksi.bayar 8 hengget..
tatau plak dekat..kehkehekh...
yup..nasi dage laaaaa....nasik lemak tokseh la...
hahahhaa..

CATZ said...

mama,
i miss u too..
muahhhhhh.....
tapi kita selalu pi rumah mama kannnn..

CATZ said...

simple,
satu pesan ku..
kalau ko suka sutera kan....bawak duit banyak-banyak..
hehehhehehhe...

CATZ said...

blogresepi,
hehhehe..
jalan-jalan..or ganu said jalang-jalang...mmg best...dpt try local food..nasi dagang tersedap...!

~Sasha Farina~ said...

aduhh... rindunya kat Terengganu!