Thursday, November 5, 2009

ikan paus aku nak bersalin.


kwn aku dtg dgn muka ala-ala putus cinta...

aku ckp kenapa? dia ckp binatang dia mati..

aku : ohhh.....'kucing ko mati ek?'
kawan aku: semalam..binatang aku byk mati..blue whale aku pulak nak beranak petang ni.
aku: erkk??..sejak bila ko berkecimpung dgn binatang-binatang dan ikan paus ni?? err..ko bela kat mana ek...kat
Malaysia ada ek rupanya org bela ikan paus..mak pes taim dengar ni...
(aku feeling2 bangga la kan..org yg bela benda yg extraordinary mcm kuda, ikan paus ni
org kaya lah ek..kaya ek rupanya kawan aku ni..)

kawan aku: dalam sejak dua tiga menjak ni la (setau aku..ikan emas pun dia tak bela, kucing pun tak bela gak, hamster pun tak, mak dia tak bagi bela..abah dia tak bagi..abah dia polis, so kalau bela mau kena tembak dgn bapak dia)

aku: errr....camna ek?..rugi la ek kalau mati ..(dlm hati nak tanya..ko beli kat mana ek ikan paus ni).

kawan aku: tu lah..semalam Wimax down.....dah lah pukul 6 ni whale aku nak beranak..tgh breeding ni..nak beranak ni kena tunggu 20 jam..so kalau pukul 6 ni dia beranak , kena buh anak dia dlm inkubator, kalau tak dia mati kesejukan.

aku: erkkkk..alahai...ye-ye O (penat je aku kagum-kagum..ceh...!)
ginilah ek....org gila game FESBUK..tah sejak bila jadik zoo keeper ni kan...
ada ek org main zoo..zoo game ni..

dan dia stay kat opis sampai lewat semata-mata nak beranakkan ikan paus dia yg katanya nak beranak pukul 6 tu..puhhh....dasats eh penangan fesbuk game ni..sampai tertidur2 kawan aku tu nunggu. Ya ampunnn..

pukul 7..
"dah...dah buh dlm inkubator dah..nak balik..."
sambil amik helmet jln macam mengigauuu..



17 comments:

nizz said...

hsi sis
hahaha citer kwn ko tu kan nok ,sejibik cam adk mak yg dok gilak FB,haha kekadang mak ingat nk jer antar dia tinggal kt area2 tg rambutan atau kt tampoi...cam kesial jer perangai dok gila FB

geraugebang said...

ha ha ha. Kukira-kira, apa ini kerja kawan kamu, bela ikan paus bagai. he he he.

Wahidah said...

i lak ngah giler bertanam kt FarmVille...hahahah

pembaca tegar said...

kak catz, kak catz keje kt mane ek?
UM ke?

PurPle said...

teringin gak nak try main games dlm fb ni, tp so far xde masa... =D. mcm bz sgt bunyi nya yek.

kucingorengemok said...

aku ada bela ikan jaws kaler oren (menyamar sebagai ikan emas)... bukan fesbuk punya, real punya... hihihi

atty's said...

wahahaha..catz..aku pun bz ko ..
masuk keje kol 9 am..kol 7.50 aku dah masuk mengadap game kt fp sampai balik..adddict ko..

hajah zainab bt abdullah said...

bahana game fb ni...

CATZ said...

nizz,
sekarang mmg tgh 'in' org main game FB...
:)
berkebun, buka restoran, bukak zoo...etc.mcm2.sometimes bagus gak game mcm ni utk menajamkan otak..

CATZ said...

kak gerau,
hahahahha..
ku ingat dia bela ikan paus gak..
kehkehkeh..

CATZ said...

wahidah,
banyak dah dapat?
jual sayur bagai.
ihiks..catz main kejap farmville tapi tak reti sgt..pokok sumer mati..so malas dah nak main..

CATZ said...

hi pembaca tegar,
bukan...
saya tak keje UM..
tapi selalu gak ada kat area sana.

CATZ said...

purple,
aku pun kdg rasa nak main..
tapi mcm komitmen pulak...pernah try kejap je..pokok sumer mati..
kalau bertanam betui pun aku rasa kojol pokok2 ku..hahha

CATZ said...

kog,
awww...besar dok balang mu?
hehhehehe.....
ada ke ikan paus warna oren noks..??

CATZ said...

atty,
hahahhaha..ko pun addicted dah..
azabss..
sib bos ko selalu takde..
kihkihkih

CATZ said...

hajah zainab..
ye..memang betul..
now nak bercucuk tanam bela binatang tak yah ada tanah...secara maya je...

kikin_78 said...

kahkahkah...skang ni ramai yg angau sbb FB...dok jaga ladang la jaga ikan la jaga stroberi laa...ark ark ark