Bahan-bahan:
Spageti
daging - 400 gm (cincang kecil-kecil)
stok daging/ayam /air rebusan daging
sos pasta
daun parsli
bawang besar (kuning) -1 biji
bawang putih - 3 ulas
sos cili - 1 cawan
garam
Cara-cara:
Bawang besar dihiris dadu manakala bwg putih dihiris halus.
Tumis bawang besar dan bwng putih hingga naik bau..
Masukkkan daging , goren sebentar. Masukkan stok daging (air rebusan) dan biar hingga daging agak masak.
Bila kuah dah berkurangan, masukkan sos pasta. Kacau sebati, masak selama 10 minit, masukkan sos cili dan sedikit garam.Hiris daun parsli dan gal rata dgn kuah.
* Didihkan air.Spageti di rebus selama 10 minit.Angkat, basuh dan toskan. Ambil satu sudu minyak , gaul rata.
Hidang dgn sos.
Tuesday, November 20, 2007
Spageti bersos daging
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment