Tuesday, December 11, 2007

Cable car ride









Wow..this is exciting activity (for me lah)..waktu ni kat Langkawi angin kencang.. s actually scary gak le nak naik cable car ni..tapi apalah maknanya pi Langkawi tanpa naik cable car ni..
Tgk dari jauh je mcm dah ngeri..hiks..abah dahgeleng kepala takmo naik..Kak Long pun..hahha..masing-masing takut..tapi we forced/persuade them to experience it.haha..excited..excited...some of us dahpernah naik pun...tapi naik satu family quite exciting

Mula-mula excited..lepas tuh??..takut..haaaa..aku pun kaku jek dlm cable car/gondola tuh..hahha..ila gondola bergerak je...tiba2 rasa angin kencang....nak amik gambar pegang kamera pun kaku...rasa lain macam...my sis said dia dah naik byk kali but this one rasa lain mcm ..yerp..agreed..but we have to control macho..takut org lain jadi takut..and kitarang sengih2 to each other..so quite..and my father keep saying this to my mom.."kalau takut jgn tgk bawah..tutup je mata.."..but my mom said" eh..kita kan nak menikmati pemandangan.."..hahahha..memang rasa ngeri sket..adik lelaki aku pun penakut gak rupanya..
we all turun kat setiap hentian tuh..taking photo...then naik balik gondola dan turun ke jambatan gantung....muka masing2 kan mcm ketakutan especiall kak Long...hahhaa...
bila turun..abah lagi lah..takt..and dia tutup muka dia dgn topi.hiks..we all kontrol2 muka dgn buat lawak bodoh..turun mmg rasa ngeri, lagi2 aku duk ngadap ke bawah...aduhhh...
and mak boleh selamba ckp ".eh...napa ek..kereta cable ni kabel nya nampak kecikkk je kan.."..huwaa....and i said .."mak..boleh tak diam 5 minit..hiks"..dah le takut..hihihihi...
Bila dah sampai bawah..legaaa...
so..kesimpulannya..apa yg aku enjoy dgn aktiviti ni?..Mengatasi perasaan takut kot..hiks..

2 comments:

Lid said...

best kan naik kete cable... dulu masa pegi, my anak2 ikan... oopsss silap... my anak2 buah boleh ajak naik lg... nasib baik masa x ckup...

Catz said...

aku?..tobattt takmo naik lagi...
budak2 tak reti takut lah lid..tu yg nak naik lagii..hiks