Thursday, December 27, 2007

Cooking Program on TV


channel 703..
haaa..ni le dia..favurite cenel ku....mcm takde channel lain dah..dulu masa belum ada AFC....aku tgk Channel 11 je...aku bleh je dari pagi sampai malam tgk rancangan memasakkkkk aja...voleh gitu?
hahhaa..aku memang boleh je...tgk je terus teruja aku nak masak macam-macam...
aku mg giller tgk program-program masak ni...
apa ek yg aku tgk..

1.nigella - dia ni aku suka sangat..
2.jamie olliver - apa2 program masak dia..
3.come dine with me -Malaysia takde nak wat program camni ke?
4.hell's kitchen
5.chef skuter - s'pore
6.makansutra - s'pore
7.sedap - s'pore
8.asian.....apa tah..hostnya bobby chin ke
9.cook like chef
10.chef at home
11.food chain -s'pore
12.surfing the menu
13.kelly wong
14.martha stewart
15.licence to grill
16. Cooking on weekend
17.citarasa koko (RTM) - hari ahad
18.Floyd (ni tak berapa suker)
19.Beach Cafe - aku suka tgk food dia
20.The iron chef
21.Ala-ala Kampung - Chef Ismail
22.Chef Diva
23.Chef in Black
24.Restaurant make over
25.Mari Buat Roti
26.Dan banyak lagi..tak ingat.... local byk yg program masak dihost oleh chef Wan..dia suka2 jek sebut nama..Cik Senah...Kak Bedah..

yg aku ingat dulu masa aku kecik2..emak-emak suka tengok rancangan KESUMA..ni rancangan masak kat RTM..hehhehe..tahun 80-an ke 90-an..gitu.. ada sekali aku ingat..sapa tah ek tetamu jemputan..artis...buat kuih keria ke kuih apa tah..masa goreng hangus....hehhehe...tapi sebab kuih tuh akhirnya disalut gula..so tak begitu ketara la..hahha


tapi kan..now chef2 kat TV tu mostly lelaki..derang masak macam bestt je kan....iskk...jelesnya aku...napalah aku tak jadik chef..aku rasaa kalau aku jadik chef sure aku happyyyy jek..tak stress mcm keje sekarang...tu le..aku ingat nak tukar kerjaya lah....buleh gitu?

Actually macam dah rutin pulak..sebelum tidur mesti tgk nak tgk TV..Channel 703 atau Chanel 707 (travel & living)..huhuuh..pastuh siap le..siap turun bawah selongkar peti sejuk malam-malam cam tikus.. and masak.pernah aku masak nasi..then masak lauk ikan keli masak lemak cili api...boleh gituh..huhu...so..habis dah cita-cita diet bagai..hahhaa..so aku kena take note lah..start 2008 jgn tgk rancangan masak-masak malam-malam ni...hehhe

1 comment:

kikin_78 said...

i penonton tegar AFC...idop AFC idop 703...hehehe