Thursday, December 18, 2008

Asam Pedas di Batu Pahat (PART 2)

Bus station Batu Pahat


Inilah bas station Batu Pahat. Saja amik gambar ni masa aku jemput si bangla nora jonet tuh yg naik bas dr JB..ni hari sabtu...sebelum raya haji tuh lah...
nora jonet ni tipu aku..ckp dah sampai..aku bergegas ke bus station..rupanya bas dia jauh lagi..ceh..
so aku tunggu dia cam pasu bunga kat bus stand tuh...

Bila dah sampai, dia ajak aku mkn asam pedas yg femes jugak di BP..di Jalan Rahmat..
ni yg kat panggung cathay lama tu...now takde dah panggung ni...
tapi kat sini...terdapat deretan gerai asam pedas..


deretan gerai asam pedas

telur masin dan sambal belacan

asam pedas kepala ikan merah

huuuuu...meliurkan

kami order ikan asam pedas , sayur, dan ia dtg dgn telur masin dan sambal belacan.

Rasanya?..hem..sedaplah..tapi sedap lagi asam pedas Mak Limah (ni menurut deria rasa aku laa)..lain org lain pendapatnya..hiks..tapi sebab ni nora jonet belanja...bagi aku..setapppp..hikshiks....
so banyak pilihan kedai asam pedas di Batu Pahat ni....kalau nak rasa..mai la.. (eh..mcm kempen "marilah melancong ke batu Pahat"...)..
huhuhu

16 comments:

bozzobattousai said...

sedapnyer asam pedas...mana gambar nora joned si bangla tuh. teringin plak bozzo nak nengok....

neezareef said...

catz..kt situ mmg x bpe kaw asam pedasnye...

kikin_78 said...

asam pedas...i likeeeeeeeeeee...

CAHAYA said...

nama kempen mari makan asam pedas pun ade jugak. :)

p/s: teringin asam pedas. tunggu Mak balik dari Mekah.

makdara said...

malam tadi pun makan asam pedas kepala ikan merah..sedap gak...

atty's said...

ko nie catz..asal tepek..fud je.bikin aku leleh air liur hah..

tgk telur asin tu pun..kecur liur..lagi ade sambal belacan.

Catz said...

hi bozo,
kalau nak tgk nora jonet ko pegilah blog dia...noreh jones tuhh..link kat kanan blog aku...

Catz said...

nezareef..yup..mmg tak kaw..rasa biasa je..

Catz said...

kikin..jom makan!

Catz said...

cahaya...
jomlah makan..hiks....oh..mak lama lagi ke balik?

Catz said...

mak dara...
mkan kat mana yer...?? kepala ikan merah mmg seswai kan..sedap gituh

Catz said...

atty..

jom makan..aku lapar ni..kat bangi ada ke kedai asam pedas yg best?..yg kat seksyan 8 tuh terlalu pedas la...takleh masukk

makdara said...

hai catz...makdara beli kat cafe office makdara..akak cafe nie memang pandai masak asam pedas...

rosesNtheboyz said...

catz...

memang cantik pic yang hang amik...

nampak berselera...

www.cabai-kering.blogspot.com

Catz said...

hi rose...

welcome to my blog.happy reading!
haha..cantik ke..biasa je....hehehhe..terliur??hikss..
oh..i went to ur blog too..
u also have a very nice blog...
i'll add u...

Anonymous said...

sedapnya, dah lama x sampai Batu Pahat...
dulu masa ke sana makan nasi beriyani jer, xtau pun kat BP ada asam pedas best...
- michhi -