Wednesday, December 24, 2008

Sup Tulang Merah

Ini bukan kali pertama saya ke singapore...
tapi kali pertama nak try sup tulang merah.
Sup tulang merah..??
apa kah itu?
oleh sebab saya selalu menonton rancangan ala-ala jln2 cari makan di singapore di channel 703, sellau sgtlah tgk benda ni..
hem...nampak merah..dan nampak sedap..
so..kalau ke s'pore mesti lah kena cuba kan....
tujuan ke sini pun utk jln2 cari makanan..

Actually tempat ni tempat yang sama dgn tempat makan ayam penyet kat Beach Road ni..kat Golden Mile food centre....kat sini ada banyak gerai sup tulang ni...sebelah-sebelah je..
tapi tertarik dgn tulisan di nama kedai ni..
Deen Tiga Rasa nama kedainya..
"Yang Paling Sedap" katanya...haaa..haruslah try..






Haa..macam ni lah rupanya sup tulang ni..wah....merahnya mak ngahhh..masa order dia tanya..nak yg SD6.00 ke..SD8 ...SD10..gitulah lebih kurang...saya nak yg SD6.00..
wow....banyak nyaaa....
try hirup kuah...oh...sedapppppppppppppp..i want moreee

Dihidang dgn roti...cicah..uhhh..sedap... dan aku mengalami situasi.."err..camana nak makan ni..kena angkat dan gigit ke..dah le besar2 tulang nih......errr....so..angkat ke mulut....dan sebenarnya...banyak juga daging kat tulang2 ni..so rasa best sgt..dan banyak lemak2 etc yg melekat pd tulang..as aku concern sket pasal kesihatan lately..aku cuma gigit daging le..lemak tuh tak makan...hiks..tapi rugilah...sebabb..mcm tak luak je..ahhahaha....so kalau nak makan betul-betul kena telan semua..except tulang tu lah...karang ada yg masuk sepital karanggg....


hem...mari makan..nyammm!

kesimpulan..sup nya sgt sedap walau ianya agak berminyak....worth lah...murah....mari cuba!

1 comment:

N.M.Ibrahim said...

catz...dah lama dah mengidam sup tulang merah s'pore ni tapi tak de peluang lagi nak ke singapura...