Saturday, December 27, 2008

pertanyaan..makan secara sihat?..azam??

Hahhaa..apalah topik aku nih kan..anyway..entry ni saja buat nak kill time kat airport..bosan..so buat lah entry ni...

Tinggal beberapa hari je nak melangkah ke 2009..cepatnya masa berlalu..iskk....so bila nak masuk tahun baru..sibuk pikir...azam tahun lepas dah tercapai keww??
for me NO...TAK TERCAPAI..huhuhuuh..kesian..

azam aku...yg utama...tahun 2008 nak kurus...dpt ideal weight...supaya dpt beli baju baru banyak-banyak...yg lawa-lawa...so konon2nya.. makan secara sihat...pergi ke fitness centre..and hire personal trainer..chewahh..
tapi..kan..now dan 27 hb december...knp timbang aku aku statik je..undur sekilo..ke depan sekilo..hijhikhikhik..

so..aku dah dpt jawapannya...

ni kot jawapannya..aku susah nak kontrol napsu makan...aku selalu je dihasut atau aku yg menghasut axa utk makan sedap2 time lunch....ekekkeke..kan axa...ko tak bersalah oke...mak ni yg agtal molots sebenarnya...hikhik

lunch time biasanya makan kat luar dgn geng makan aku si 'axa'..
so..kalau mkn kat luar..camna nak mkn secara sihat sebab geng mkn aku nih order benda2 yg sgt meletop..kan...

so...sbg alternatif...aku konon2 order lah menu sihat...




caesar salad

sangat sihat?..agaknya lah...kan....hikhikhik....

sebenornya kan..aku dah rasa cam kambing yg sedang meragut rumput pun iye jugak..

ni menu axa..eh..aku tak join dia makan?..takkk.....tuh semua high cholesterol..fattening bagai..

p/s: percaya tak aku tak mkn food axa?..hahaha..AKU TIPU..aku mkn sebenarnya...kehkehkeh
so..menjawablah...kenapa azam aku nak kuruih tahun ni tak tercapaiiii jugakkkk..err.i mean to get ideal weight...

another lunch with axa oso...heh..went to TGI...


so...wut we ordered?? to stay healthy.....i ordered white fish..grilled with herbs..acommpany with brokoli....hoo..sihat banget nihh....




minum..?..jus buah ..no sugar please!

menu axa....fried boneless chicken..with celeri...mak oii..besornya celery ituh..

tuh tangan aku..makan celery..

and...ni dessert...axa makan semua...a big NO-NO to me?
percaya?..kehkehkeh..sebenornya..dessert tuh 80% aku yg makan....dan boneless chicken tuh pun aku mkn separuh...hikhik. (dessert tuh sgt yummy oke!)

so menjawab jugaklah..knp aku tak kurus2 seperti azam aku tahun ni...eh..eh..chop2...nak dpt ideal weight katanya...hikhik..

4 comments:

CAHAYA said...

huhu. boleh diet ke ni? takyah la diet sumer, makan ikut time je. kurangkan nasi, insyaAllah.

p/s: Cahaya statik kurang 6.6kg je. 2 minggu makan macam org 3 bulan x jumpa makanan. :P

pinkebaya said...

wei..
jgn la diet.. sape nak teman aku mkn lagi huhu

hmm.. used to frequent Chili's gak.. tapi sejak aku jatuh cinta wit Tony Roma's aku dah lame x jejak chili's..
nanti aku bwak ko g tony roma's k

makdara said...

takper catz boleh teruskan azam tu di tahun 2009...hehehehe...

Shah said...

Kira ok jugak le tu berat ko statik under kebelakang & lajak kedepan sekilo aje. Aku niat nak undur 10 kilo tapi nih dah terlajak ke depan 10 kilo nih... Sebab utama - apa lagi makan-makan memanjang lah hehehe