Tuesday, December 16, 2008

Jalan-jalan ke Putrajaya...

sebelum pegi...amik gambor dulu...pesen posing2 nya sama je..

Pagi Jumaat..aku pening..nak bawak depa ni berjalan mana ek?..sebab petang-petang ni derang nak balik Johor dah...i wish they can stay longer..tapi nak buat macamana...ptg jumaat ni jugak depa balik Johor..coz i'm flying to singapore sabtu pagi-pagi buta tuh.. (azab ko..kul 6.15pg teksi dah sampai depan rumah utk ke KLIA).. so aku bawak mereka jalan dekat-dekat rumah aku..
hahah...just 10 minutes from my house...ke PUTRAJAYA..
hahha..adik-adik aku bukan tak pernah pegi sini... kakak aku dgn anak sedara lah yg tak pernah ke sini lagi....(kakak aku keje putrajaya sebulan..tapi route dia cuma apartment aku - opis dia di PARCEL E ..itu je...hihihi)..kehkehkeh..hari ni last dia kat sini..so aku sajalah nak bawak depa amik ambar jalan2 sini....
karang kalau cikgu geography anak sedara aku yg baru nak naik tingkatan 1 ni tanya.."dah pernah sampai putrajaya?.." Bolehlah anak sedara aku si sikin ni ckp "Dahhhhhh cikguuuuu...."
heheh..hiks.

kami..aku dan mereka

oh lupaaa....aku kan....pagi-pagi dah bangun..depa duk membongkang lagi..agaknya kepenatan dan kekenyangan mkn sate mlm tadi...aku pun terbongkok-bongkok masak seorang diri..(hahaha....menipunyaaa)....buat apa aku nak terbongkok kan...hiks...aku buat nasi goreng..mlm tadi dah masak nasi siap-siap lah...so tinggal buat perencah bawang cili belacan..tumbukk (awww..tgn aku kuor muscle dowwwhh)...gedebuk..gedebuk...tapi heran..depa ni tidur mati cam kayu ke apa...penat aku tumbuk kuat-kuat...sekor pun tak bangun...

aku goreng hash brown (malas nak grill....)..goreng sosej..ayam..telur..pandai-pandai lah nak mkn yg mana...

Nasi goreng catz miow...


Lepas sarapan tuh....aku drive ke putrajaya...jln2 tgk masjid ke apa tah tema nya...hhaha


kehkehkeh..aksi gapo ni??.eh yg baju merah kecik at belakang tuh aii ke?? ekekeke


muka baik dan beriman posing depan masjid..yg amik gambor pun beriman juga...hiks


eh..sikin ni baru nak naik tngkatan 1..dah nak sama tinggi dgn pakcik dia (adik aku ni form 5)
dua-dua baju belang...


setelah berhempas pulas..meround sana sini...atas..bawah...kami pi minum kat selera putra ke apa tah nama tempt ni...ala..yg kedai mkn banyak2kat bawah tuh...ada secret recepi...ada nandos.etc..aku mkn kat mana tah..lupa nama kedai ni...kami minum...and mkn ringan je..membasah tekak...panassssss (ops..kat neraka lagi panas..)

ABC aku...ni kami kongsi makan..

nak ABC?...amiklaaa..


nyamm..

e-eh....cik kiah..cik temah..cik kikin bergosipp..khusyukkk

Habis minum..jalan-jalan sikit....balik rumah....lepak2...depa sibuk mengemas barang nak balik..kakak catz transfer keje di JB..so depa nak angkut segala barang utk balik Johor..
aku masak..lunch..simple je..ikan msk kicap..telur dadar dan sayur kobis...nasik goreng pg pun ada lagi...

lunch..

dessert...ice cream..

petang-petang tu depa balik ke Johor...lepas kemas apartmen ni..aku balik rumah...kepenatan..
nak packing utk ke s'pore pagi2 buta sabtu tu....gigih..6.15 pagi gelap2 dah bertolak ke KLIA...huhuuhu..
tata...

3 comments:

~aianna~ said...

ais kcg????hohooohh i pn ada stok ais kcg utk diupdatekan!yeeehaaa!!!!~

kikin_78 said...

cik catz u mmg rajiiiiinnyer masaaak...i salute u laaaaaaaa...

Catz said...

aianna...

cepat hapdet...saja nak wat kita terliur niii

hi kikin..
takdelah rajin....biasa jeee