Wednesday, December 10, 2008

Asam pedas Mak Limah

pagi lepas jogging...pi kedai tayar..utk tukar tayar..



hem..cam tak logikkan..camana spanar ni leh cucuk tayar kete aku masa kete tgh jln..maybe spanar ni mmg berdiri dlm lubang (ni teori org woksyop), then masa catz lalu..terus cucuk ke tayar..meletop...bocor..flat...huhuhuhu




tayar baru


Fuhh....tensi gakle le... setelah..terbang few hundreds (biasalah..org woksyop kata itu rosak..ini rosak...rim bengkok nak bagi repair guna machine etc...PASRAH).

utk hilangkana tensil..jom jalan-jalan cari makan...(hahaha,...baru lepas jog dan exercise tadikk)..

aku teringin nak mkn asam pedas Mak Limah yg dikatakan sgt best dan famous...terletak berhampiran KFC yg dekat dgn bus station Batu pahat tu...

pernah terbaca review kedai ni dlm internet yg mengatakan ianya terlalu best..so..kena lah cuba kan..(walau aku bukan penggemar asam pedas yg tegar..)


Kedai asam pedas Mak Limah


Asam pedas kepala ikan merah



hidangan asam pedas dgn plain rice dan sayur



Melayu dan Cina, sama-sama makan asam pedas...harmoni.



overall,sedap lah asam pedas ni...tak pedas sgt..pedas sikit-sikit..catz tgk kedai ni ramaii org dan masa cat masuk kedai, tuan kedai kata, tinggal kepala ikan merah,isi dah habis..ooo..

dan ramai tak kira cina, melayu makan kat sini...dari awal pagi kot...

tapi kombinasi asam pedas dgn sayur jeruk, memang sedap..nak try?..mari ke Batu pahat!

9 comments:

syukur said...

kat Batu Pahat....jauhnya tu Catz.. lama betul i tak kena asam pedas.... mingidam pulak ! he he

kikin_78 said...

wah! asam pedasnya nampak tersgtlah shedapp...bikin terliur sajer...hehehe

CAHAYA said...

wah! teringin btol nak makan masak asam. bila la mak nak balik ni. huhuhu.

bozzobattousai said...

argh....sedapnya asam pedas... nakkkk.... ganjil sungguh camana spanar yg besar tuh bleh tercucuk kat tayar ko...

Catz said...

hi doc syuk,,
batu pahat tak jauh...kat muar lagu dekat,,,or maybe melaka pun ada asam pedas...hahaha...nak seribu daya doc...makan..makan,,,hahah

Catz said...

hi doc syuk,,
batu pahat tak jauh...kat muar lagu dekat,,,or maybe melaka pun ada asam pedas...hahaha...nak seribu daya doc...makan..makan,,,hahah

Catz said...

hi kikin..
welcome to my blog! happy reading..
nnati kita berkunjung ke blog awak ye..

Catz said...

hi bozo..
aku pun pelik teramat,,,,

neezareef said...

salam catz..
kt bp mmg byk kedai asam pedas gini..kt tepi sungai dah try?

oppss..salam pekenalan..

kalo sudi exchange link kay..