Tuesday, December 2, 2008

hari Isnin ini..kenapa kah engkau baby??

Pagi isnin... 1 disember 2008


oh...sampai lab... switch on my laptop..ok...ok..


BUT,,suddenly..eh..knp laptop aku tetiba kojol padam
aku tak usik...tak sentuh pun..


er???


lampu beteri tak menyala..

aku guna adapter sbb bateri mmg tak bleh harap...20 minit tak sampai terus K.O kan,,
tapi knp mcm power tak masuk..and my lappy tidor?
then..aku cabut bateri...cabut kabel adapter..bubuh semula without bateri..oso tak start..apa pun tak nyala...??


why??


why?


and aku tetiba merasa hendak mencekik org bila someone said ." ala....tuh mother board ko kong lah tuuu...habesss lah dgn hard disk sekali ..abeh lah data2 ko,..segala keje2 ko.,.."


erk?


papan emak rosak?


apekahhh??? emak papan rosak??


ohh...TIDAK!..nehi...! nehi..!..nehi...! (sambil golek2 atas rumput)..


call kawan aku..and we went to PJ...computer shop...


setelah di cek2...iye benar.... MOTHER BOARD aku kong!!!


and the technicin said..tak sure bleh repair atau tidak..dan jika takleh repair..the cost for emak papan replacement will be around 1.1k. HUH..HUH.


so ..i just left the lappy at the shop..(lucky lah..the tech bagi pinjam casing hard disk..dan aku bleh bawa balik hard disk aku yg masih ok dan selamat..so i still can have all the data...gambar dan apa saja yg ku storagekan in old one itu..

then plan utk survey laptop lah...tgh pikir utk beli yg murs-murs je...
so call kedai komputer tadi...dah start repair ke>...bleh repair ke idak?
aaaa..dia ckp...lagi 3-4 hari baru boleh tau....tadi cko esok lusa dah siap...meaning that if bleh repair dia akan inform..nak repair ke tak..or..kalau takleh repar nak ganti tak papan emak tuh...
huhuhu..

SO..malas lah nak pikir banyak...
and now i already get new Baby
and NOW..i'm blogging with my NEW BABY...
(which made me almost 3k poorer)


and...

budget mega sale aku gone....

huhuhuhu
(nangis golek2..)

6 comments:

Kal El said...

Huk ala... so sorry to hear about your lappy. Tapi hebat la boleh trus beli yang baru heheh kalau Kal El, 2-3 bulan baru beli baru kot. Next time Catz, make it a habbit to burn your important data as backup dalam DVD. Hard disk memang bila2 boleh crash. Boleh recover data tapi nanti makin pening kepala tau. Believe me, I've gone through the mess.

Anonymous said...

huk aloh, sedihnya...
nangis guling2 atas rumput? ada heronya x? hehehehe...
- michhi -

Wahidah said...

wah dpt lappy baru eik...bestnyaaaaaaaaaa

Catz said...

hi kal el..
apa nak buat..without lappy, rasa nya cam duduk dlm gua..
ye..lepas ni saya akan buat back up..thanks for the advice

Catz said...

anon/michi..
saya guling2 sorang diri je...huhuhu

Catz said...

hi wahidah..
ye...best mmg best..tapi kalau dpt free lagi best laa..