Bahan-bahan:
Hati lembu - 500 gram
bawang merah - 5 ulas
bawang putih - 4 ulas
cili kering 8 tangkai
serai - 2 batang
halia- 2 inci
santan 2 mangkuk'
minyak
garam
gula
Cara-cara:
kisar bawang merah , bawang putih, cili kering, halia dan sebatang serai.
Potong hati lembu ( 2 inci lebar )
Tumis bahan kisar hingga garing.
Masukkan hati lembu dan kacau 5 minit.
Masukkan santan dan kacau sebati.
Masukkan sebatang lagi serai yag dititik.
Masak kira-kira 25 minit.
Kacau selalu.
Masukkan garam dan gula secukup rasa.
Bila dah hampir kering masukkan daun limau purut dan kacau seketika.
Siap untuk dihidang.
Friday, September 7, 2007
Rendang hati lembu
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment