Friday, October 2, 2009

berdoa..dan berfikir

terdapat beberapa gempa susulan lagi khabarnya...
marilah berdoa..utk kesejahteraan semua...
tgk berita tadi...kat TV.
Betapa teruknya Padang, salah satu tempat yang terjejas teruk.
Rasa insaf menyelubungi diri.
Ye..saya akan ke Padang soon sebenarnya.
Namun melihat dlm berita tadi, hotel yang saya telah tempah sebuah bilik utk menginap di sana telah runtuh. macam mimpi je sebab baru hari tuh duk berckp hal hotel itu.
Bangunan 5 tingkat itu runtuh.
terkesima saya. Melihat mereka cuba mengeluarkan mangsa dari runtuhan.
Syukur saya masih di sini.
Now tgh fikir....kansel saja ke trip tu?

21 comments:

en_me said...

padang jarak padang tekukur .. insaf kanns

cikgu zainab said...

jemaah surau kat perumahan mama dok ni nak buat rombongan ke sana...rancangnya bulan nov ni..dah lama dok plan...rasanya kena kensel lah kot!!

neezareef said...

alahai catz...atas faktor keselamtan ptt dikensel atau dipostpone dulu lah..sok2 dah lega catz leh wat lawatan ke sana

Faizal@poyan said...

salam catz..
alhamdulillah segala ketetapan Allah itu ada hikmahNya

en_me said...

tapi kannns.. kalo ko gi maser nih larr bestt oooo.. dpt snap gambo malapetaka tewww.. macam cnn wa cakapp

kucingorengemok said...

kalau tak kensel ko nak duduk mana? kena bawak khemah sendiri kot... err, tapi kalau tak kensel aku nak kirim nasi padang sekampit, buleh kah?

[cuba melawak dalam rasa takut dan keinsafan]

afendi ariff said...

nasib ko tak pegi skrg...

atty's said...

postponed ar dulu catz..atas dasr keselamatan..

al-qamar said...

kensel atau postpone aje le... buat masa ni, cuti2 mesia je :)

al-qamar said...

pergghhh!!! cptnya approve komen.

ni mesti tgh bertenet dgn encik internet nih :D

CATZ said...

en_me,

memang insaf...
Alhamdulilah saya belum pegi...
kita merancang Tuhan menentukan.

CATZ said...

cikgu zainab@mama,

nak pegi pun mcm takde point...yg ada cuma runtuhan bangunan etc.
kalau nak pegi sbg sukarelawan ok kot.
:).
saya kansel lah kot..
tak tau nak tidur mana...hotel yg saya tempah dah runtuh.
huhuhu

CATZ said...

neezaref,
kansel kot..takde tempat tinggal and apa yg nak ditengok..
kalau pi pun best gak..amik gambar ala2 wartawan lokasi gitu.

CATZ said...

Faizal,
ye...betul tu..

CATZ said...

en me,
kannn.ala2 wartawan lokasi..best gak tuh..tapi kena bawak khemah la jawabnya,

CATZ said...

kog,

hehhehe..aku pun tgerpikir begitu.
maka ala2 bawak khemah la kannn...
tapi mcm best apa..ala2 wartawan CNN gitewww....
nasik padang? wehhhh..kat KL tu ada banyak nasik padang resto..heheh..
if not..bawak nasik mkn kat padang..kehkehkeh.....
(err..ni ala2 ayat sapa nihhh??)

CATZ said...

afendi arif,
ye..tu lah..ketentuan Ilahi..
syukur.
mengingatkannya saya rasa insaf dna ngeri. nampak kat TV hotel tuh runtuh dan penyelamat duk selamatkan mangsa bawah runtuhan.

CATZ said...

atty,
aku tak pegi kot,...
tgklah..
nak kena beli khemah duluk

CATZ said...

alqamar,
yup..jom cuti2 Malaysia..
aku kat subang epot lah..duk bertenet kat big apple..
otw to south..tu yg terus approve comment..
hehehhehe

.tunfrida. said...

catz, tangguhkanlah dulu... kalau urusan kerja sekalipun takkan bos nak suruh pergi jugak? heehhh

btw, i dah pindah 'rumah'.

CATZ said...

tunfrida,

memang tak pegi kot...
tgklah nanti..lagipun jalan-jalan je..
err..apa url rumah barunya?
saya klik masuk ke email..pvt blog eh?