Saturday, October 10, 2009

saya akan pergi ke rumah terbuka...




ahhahha..
poyonya tajuk. veryyy derrr.

citer no 1.

7.30 mlm: Rumah - KLIA -apartment.

so now aku dah tau..rumah - KLIA = 45 minit (tahap pemanduan aku normal, bukan merempit).
yeeeey!....i will spend my weekends at my apartment..finally. and... alone. papa tgh dlm perut kapal terebang..flying to seoul.

9.20 mlm : ke supermarket..stock up brg utk apartment sebab plan nak masak sambal goreng jawa esok. ada sesapa nak?

now 1.16 a.m
still wide awake..
dari pukul 10...
marathon:
citer drama apa tah
citer gerak khas..tetiba kannnnn aku tgk citer usop selam.
SEKAR - sambil berSMS dgn jiran saya yg berwarna oren. isu berkisar kenapa heroin citer sekar itu ada misai. kenapa heronya muka cam chinese, tak mcm rupa indon pun..kompius samada now tgh tgk citer korea ke sinetron indon (mungkin jiran aku tu dah biasa sgt tgk muka typical indon yg keje kontrak kat sebelah blok apartment dia..). so aku ckp kat dia yg cowok2 di Jakarta mmg banyak yg ensem-ensem putih-putih muka cam mix (berdasarkan pemerhatian mata aku semasa ke jakarta).

then, lapar. masak megi.

tgk citer labu labi yg citer pasal haji bakhil tu.
sesambil tu YM dgn kwn aku. dia ajak aku pi open house esok.
YEY!!! FINALLY KANNNNNN...AKU AKAN KE OPEN HOUSE u ols...!
eh..aku ckp boleh pegi ke?..aku x dijemput. dia ckp tak apa.
oo..agaknya dia nak bwk aku beraya open house rumah YB kot.
so segala rakyat jelata boleh dtg.
gasak le..
now aku tgh berangan..baju apa nak pakai.
dah le tadek baju kat sini..tadi rembat bawak t-shirt2 je..mcm nak pi beraya rumah oramputeh masa krismas plak kalau pakai t-shirt ni.
excited nak beraya ok.
Berbaloi aku tak jadik pi seoul. penat + malas.
dapat pi open house.ye..julung2 kalinyaaaaa...best..best..
(aku baca facebook org..blog org sumer mengeluh kekenyangan pi open house sana sini..so esok harap aku boleh tulis like "..ohhhh...kekenyangan baru balik open house.." kat facebook aku.
Julung-julung kali.
dah plan nak mkn banyak esok, tapi masih mengekalkan konsep kesopanan dan kesusilaan la..


cerita no 2.

Now,
aku mcm rasa nak bakar opis selekom.
lately beruk beng selekom adalah sgt beruk.
asyik DC.
connected pun takleh surf..
nak connect YM lagi laaaaa....berjanggut tunggu belum tentu boleh connect.
kalau connect kan..kejap2 dc..kejap2 dc....
rasa nak rebus modem ni , airnya buat siram pokok bunga.
dari apartment aku ke opis selekom tu 3 minit je.
aku pun tgh boring takde keje ni.
ada sapa-sapa nak join?



penat aku duk alih-alih modem ni...goyang-goyang kan..bubuh atas kepala KIKI..eh..tetiba binatang ni dah ada nama..hahahahhaaaaaa....poyonya. Ko redho je lah aku bagi ko nama KIKI.
kehkehkeh.siap ikut aku naik kereta pi KLIA tadi.pakai seat belt oke. hahhahaha.geli tak?? kihkihkih.


citer no 3:

aku kan jaranggggggggggg tidur sini.
mlm ni..jiran atas ni sgt giat lah..
tarik-tarik meja...tarik2 kerusi...berkemas gamaknyaa.
main2 guli..tret..tet..tet! tet!tet!tet! manik bertaburan.
pastuh now jln hentak2 kaki kuat-kuat.....bung..!bung!!! bung!! bung! bung!!.. oi...berdenyut kepala aku ok..boleh tak ko jln sopan santun.dah mcm gempa dah.
seram??
jiran atas aku ni wujud ke tak? (sapa duk apartment tau lahh dan fahamlah isu ni kannnn)
now.....
aku ON TV aku kuat-kuat!!!!!!!!

15 comments:

nizz said...

hai sis
rugi wooo tak moo mai seoul,sekang nie tengah sales....uhukuhukk...

anne said...

yayy! akhirnya catz nak gi open house!

pasal citer apartment tu...biasa la. kenapa eh? aktiviti 'merombak susun atur perabut' ni. dulu 'jiran' atas rumah i...yg juga 'tak wujud' kemain lagi malam malam. tumbuk sambal pun ada. sekarang takde dah. pindah agaknya heheh.

en_me said...

salam weekends cik kiah teww..

kucingorengemok said...

jiran aku malam tadi buat keje macam nak mecahkan pintu rumah, dung dang dung dang memalam... locked out ke apa? tapi takde bunyi suara pun... musykil, musykil...

~Sasha Farina~ said...

dah pegi ke open housenyer? heeeheee

hajah zainab bt abdullah said...

musim open house! hari ni mama ada 2 jemputan...kawin & raya ( raya sakan dierang nih!)

aik?? nape tak ikut jer (papanya!!) ke seoul tu...

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

ker jiran ko tuh tgh begurau manja..MUAHAHAH..

Aku pon ada open hse nih Catz.. tp aku da gastric laa.. posa nam + Open hse + poser nam + open hse = terkezut peyut aku..

Akibatnya cherry beri di umah cik tan..

NenekPenne said...

ko dah kahwin ker catz? bila?

ha ha ha...nenek sampai tak hendak pegi open house...

nenek kalau pi open house, selamba giler pakai jeans and blouse...

CAHAYA said...

teringat jiran kondo aku dulu yang buat reshuffle perabot2 dia setiap hari (dan malam). boleh dikatakan gak hari2 dia memaku.

Next day bila aku dah tak tahan dan komplen management, rupanya dia numbok sambal belacan. kot yer pun, alas la kan?

CATZ said...

nizz,

rugi tak pi sebab sales?
iskkkk..hang nihhhhh..sabooo je..
kat mana ni??

CATZ said...

anne,
gamaknya...ramai yg rsajin tumbuk sambal malam2 kann..hahahah..
serams tak..kihkihkih

CATZ said...

en_me,
salam weekend jua

CATZ said...

kog,
betui ke jiran hang tu wujud...
cuba check..
hehehheheh....ngeriii

CATZ said...

shasha,
dahhh..
hahahhaha...aku mkn cam pasu bunga..kihkihkih

CATZ said...

mama/hajah zainab,

banyaknya jemputan..
malas nak pi...penatlah..
saya pun nak juga merasa pi open house dan beraya..hiks..