Wednesday, October 14, 2009

Ke Pulau Tioman

trip 2-4 oktober minggu yang lalu.
berangkat dr subang airport - tioman island.
SZB-TOD
perjalanan dgn pesawat dash 7, Berjaya Air selama 1 jam.
cuaca baik..


at subang airport


sampai di lapangan terbang Tioman or Lapangan Terbang Kampung Tekek. Small airport..ala-ala cam rumah je..hiks. kami disambut oleh staff Berjaya Resort. Tram/kenderaan resort telah menunggu kami utk bawa ke resort yg terletak lebih kurang 2-3 km gitu kot.

Porke..porke..porfawor..


check in di resort..kami stay kat deluxe chalet...nice place..dekat gila dgn pantai..bebrapa tapak je..dah la tgh duk amaran tsunami kat negara sana-sana tu..mak pun feeling2 seram jugak la..

pandangan dari balkoni..cantik!


pandangan dr tingkap bilik..dekat gila kan dgn laut..hahaha...
malam pertama aku tak nyenyak tidur..duk mimpi2 apa tah and duk dgr bunyi mcm2...aku mcm takut...eh..kalau tetiba tsunami camna haaaa???

tepian pantai dekat dgn chalet...ptg2..lepak sini sambil baca majalah..cuci mata sekali..eheks.,
cunnya minah-minah saleh yg duk terbaring...

sekitar main building,.menghijau..

sekitaran resort..cantik mcm kat kampung..

sekitaran resort..

kami takde ke mana sgt..so lepak2 kat beach je..malas nak pi island hoping bagai...sebab dtg mmg nak rest relax-relax...makan..makan..tempat ni besar..dari chalet nak ke restoran jln kaki dah mengah..so malas lah nak jln2...

anak mat saleh yg duk main-main baling kelapa. dikutipya kelapa kering, dibaling kelapa oren tuh..apa motif tah..budak2 le katakan...dia ingat pokok anggur ke..benjol kepala korang kangggg...gelihati aku menengoknya...

so keje aku main2 kat pantai je..

amik gambo..yg macam org lidi tu..saya lah tu..kurus tak saya????...kurusss???
ye....kannnn..kurus kann..kannn??

lompat-lompat amik gambar dan mandi laut...time mendarat tuh bergegar resort ni kot...hahaha..cubaan tah kali ke berapa tah berjaya amik gambar lompat-lompat..

swimming pool resort..cantik ek..

food...breakafast..mknn mcm2 ..rasa?..ok..kategori sedap la.

senja di pantai depan chalet..

dinner pun kat resort je..aku dah berangan mkn kedai tomyam dekat dgn jetty..tapi mana ada transport..malam2..so..akhirnya..makan je lah kat resort..pasrah. kalau diberin piliha aku lagi suka mkn kedai makan biasa.
food kat sini? tah..bagi aku..rasa ok, sedap!!.kualiti ok..cuma mahal tak padan dgn jumlah pilihan hidangan...ada 4 restoran tak silap aku..so mkn je lah kat sini..

live music..nyanyi2 tah...

desserts..

jalan-jalan kat beach

berangannn..

9 comments:

kucingorengemok said...

akak porfavor mana satu yang ko nak tolak keluor kapal terbang tu? haha

nizz said...

hai sis
cik kiah..mak nk laser skit arr,naper byk nauu susuk(jerawat) kuar kt dahi ngan dagu,ko byk makan benda berminyak yerr,gi ler wat fcial ker aper ker,sedih nih tengok kekurangan keseriyan muker kor,hikkkk pitam

NenekPenne said...

alangkah indahnya dan bestnya kalau dapat suami/bakal suami yang suka berjalan2...mmm...

*tetiba terkenang that we used to go everywhere together2..just u n me, dear hubby, may ur rest in peace* ...muahahahaha....

Mama Miraki said...

bestny ko ni catz..asyik jalan2 aje kan

CATZ said...

kog,

dia takde dlm gambar tuh..dia naik tram satu lagi..hihihi..

CATZ said...

nizz,
thanks

CATZ said...

nenekpenne,

err..apa2 yg kutulis mengingatkan masa lalu mu..iskk...
sorry..

CATZ said...

Mama Miraki,

ada balik pt sulong takkk??
:)

Mama Miraki said...

raya hari tu ajelah balik PS catz....ni tak tau ler bila nak balik lagi