Thursday, October 1, 2009

eiiihhhhh..bergegar ye??

tit-tit-tit....
text dari kuceng oren.

kuceng oren : catz...ko kat LL keww?? woi...orang dah lari-lari keluar, bangunan bergegar-
gegar..
catz: aku tgh mandi la tadi ...gegar??..takde pun??
kuceng oren: oiiii..orang dah bersidai kat luar....org dah berkumpul kat bawah ni..
catz: aku tgh masak-masak ni..weh..jom lah dtg makan..
kuceng oren: orang duk gempak lari kuar bangunan ko duk masak-masak??
catz: abehhhhhh..rendang aku duk menggelegak atas kuali..camno??
(dlm hati...err..malasnya aku nak turun..tgh masak-masak ni... Lagipun aku tak rasa gegarnya tadi..
maybe kalau rasa tadi, harus aku lari turun dgn kuali aku sekali.)
kuceng oren: oiiiii......ya ampunnnn cik kiah niiii....
catz: eh..tamu aku on the way la..kalau aku ckp yg rumah aku bergegar, harus lah tetiba derang ckp yg derang trap dlm jam sampai tgh malam....hahahaha
kuceng oren: iskkkkkk...

oh..gegar ek..patut lah tetiba payung aku jatuh..sejak azali berdiri di situ tak pernah jatuh, tetiba pulak jatuh terbaring...
dgr berita di radio..siapa ada amaran tsunami..isk....gempa di sumatera rupanya..
mintak2 semuanya ok....

24 comments:

rose rahim said...

owh! Sumatera pun ada gempa bumi..yg kitaorg pulak kat sini dua tiga hari ni amaran tsunami sbb kat Samoa ada Tsunami..Berhati-hati semua!

neezareef said...

blk keja mak ckp jiran sblah mengadu goyang2 umahnye..aku ckp alah pakcik tu pening gaknye melayang tu rasa gitu..skali mlm tgk tv btl la ade earthquake..hehehe...

pstu aku cover malu aku ckp org dlm kete tgh drive mane rasa..wakakakka

kucingorengemok said...

"mak tengah mandi!" hahaha... nasib aku tak gelak tergolek depan ikhlas

atty's said...

aku rasa kalo ko rasa gegaran tu ..
mesti ko turun ..siap bawa kuali dapur bagai ..

blogresipi said...

Sempat lagi dia kacau rendang tue. heheh

en_me said...

sodapnyerr bau rondang cik kiah ittewww..

Ayu said...

ahahaha kelakar la entry ni. buat aku terbayang ko bawak kuali panas2 dgn rendang turun bangunan XD

aku time tu dalam kereta. bayangkan dalam kereta yang ada absorber pon boleh rasa. ingatkan kereta aku rosak ke aircond gile ke hape ke. fuh, ko dalam bangunan pon tak rasa catzs, mmg hebat :P

masa tu aku tak bajet gempa pun. memang mati2 ingat kereta rosak. kebetulan lama tak servis. huhuhu :P

SiMpleSmArtErMe said...

simle pon x rasa gegar.. rasanya time tuh otw to sunway pyramid.. katnya ramai orang lari turun bangunan..

NenekPenne said...

kita tak rasa apa apa pun...

guestencem said...

catz,
u ni kije pe? best woo asyik jalan2 je..pastu makan best2..sama la minat kite...catz jawab tau..

Wahidah said...

wah jauhnya berjalan...bestnyaaa

sya pun tk rs gegaran tu..huhuhuh

CATZ said...

hi rose,
salam aidil fitri..
ye gempa di sumatera..
tgk kat berita teruk tadi..
kesian derang kan.
salah satu tempat terjejas teruk ialah Padang. sebenarnya saya akan ke Padang tak lama lagi.
Tgk kat news tadi, hotel yg saya dah book bilik tu dah runtuh.
sedihnya.
ye..di samoa korban dan seratus lebih..hem...sama2 kita berdoa moga takde gempa susulan lagi..

CATZ said...

neezaref,'
mmg ramai yang tak rasa.
aku duk tgkt 16 pun tak rasa...
sesetengah tmpt bergegar lama..

CATZ said...

kog,
ye ..... masa ko text tu mmg aku tgh mandi..
heheheh....
tak perasan pun...

CATZ said...

atty,
haruslah..rendang ku harus diselamatkan jua...
susah woo masaknya...

CATZ said...

blogresepi,
ada tamu dari jauhhhh nun nak dtg..
so haruslah foodnya pun konsep raya..
heheheh

CATZ said...

en me,
bau mmg sedap..
rasa belum tauuu..heheh

CATZ said...

Ayu,
haruslah rendang itu pun mesti diselamatkan...susah dan lama memasaknya...
hehehhehehe....
oh..ko tgh drive pun rasa?
sesetengah tmpt mmg ketara boleh rasa.

CATZ said...

simple,
mmg ramai yg tak perasan.
maybe sesetengah tmpt mmg ketara boleh rasa...
i kat tgkt 16 oso tak perasan..
duk bersilat masak...

CATZ said...

Nenek penne,
kita sama... tak rasa...
:)

CATZ said...

guestencem,

welcome to my blog...
saya kerja biasa je..sama mcm org lain..mencari sesuap nasi.dan buat masa sekarang saya juga merupakan student post grad.
oh sama minat?
tentu banyak berjalan ye?
selagi ada peluang dan kesempatan berjalanlah kita.,
jauh berjalan luas pandangan.

CATZ said...

wahidah..
selamat hari raya..
ye..agak jauh berjalan kali ini...

saya pun tak rasa..samalah kita..

anggun said...

gelak tahap cipan gelak..membayangkan lari ke bwh bw kuali..kah kah kah..

CATZ said...

anggun,
hehhehhee...
bukan setakat dgn kuali ok..
dlm kuali tu ada rendang..
kehkehkeh..