Sunday, October 4, 2009

meh aku ikat ko kat kipas..

ni kisah hari Jumaat..2/10/09.


naik benda ni ke sebuah pulau..

Dash 7 series 100



sebab kapal ni kecik..so bila langgar awan kuatlah gegarnya. dan sgt rasa lah bila turun naik sket elak awan ke apa nama termnya. tu tak kisah lah....walau rasa seriau.
Yang aku kisahkan ialah passanger yg duduk depan aku. oh. sebelum tu , kapal ni dipenuhi oleh oramputeh yang dtg dari mana tah..aku dgr 'porke..porke...porfawor"...err..ni bukan mcm dlm bahasa telenovela dari venezuela tu ke? yang perempuan muka cam pelakon venezuela telenovela tu la..yg lelaki..haa..mcm heronya lah kannnn...so ko bayang kan senirik lah senah, hensem ke tak kalau dah taraf rupa mcm pelakon hero telenovela petang-petang pukul 3 tu. (aku tipu..ramai je org tua dlm kapal tu..)
kiranya kami berdua je lah yg tak puteh dlm kapal tu dgn FA.

ok sambung kisah yg aku nak ckp tadi.

passanger oramputeh depan aku...kan...tetiba ketawa kuat-kuat di kala kapal terebang bergegar. ketawa bukan ketawa biasa-biasa ok. kuat gila...dgn intonasi yanggggg..errrr...mcm le Mr Bean lalu buat lawak depan dia. so kerja dia bila gegar sket je dia ketawa...
ko apa hal ek???
aku dah seriau..ko lagi ketawa kuat-kuat?????????!
bukan kah bila ko ketawa kuat2 aku mcm rasa yg kapal ni lagi bergegar..
lagi kuat gegar..lagi kuat dia ketawa...
aku kompius..ko takut ke..ko suka ?..or ko ketawakan kawan sebelah ko?
aku cam nak hulur tangan aku nak hempuk je dia suruh diam..
or maybe nak piat tinge dia kasik diam...
dan org lain dlm flight tuh pun dah pandang-pandang.
yang ahli keluarga dia maybe dah biasa laaaa...
aku mcm rasa nak menyekeh orang pun iye jugak...
so satu jam flight ni kan..aku rasa sengsara gak la...
ringannnnn je tgn aku cammmm nak ...errrrrr.....
tak yah lah..
kang masuk jail.
Balik karang kalau satu kapal lagik dgn dia, aku nak suh FA ikat dia kat kipas.
or maybe ikat ko kat tayar nak??
haaa..ketawa lah ko kuat2 kat situ.sukatik.


cubaan yang ke 121 kali amik gambar lompat-lompat. (berattt......)

ok..dah selamat mendarat..

21 comments:

qila~ said...

ikat jer,haha..
sronoknye dia jln2..^_^

kojah said...

kak, nk email akak...

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Haaa... pergi pangkor la nih...

p/s Ni aku la simple.. =)
Baru balik JPN, tukar nama =P

INTAN RH said...

wah catz, pegi tioman ke...

rose rahim said...

Huh! sakang g jalang-jalang..kali ni g mana pulak?

~Sasha Farina~ said...

dia nervous kot tu.. hahahha.. cover cover. :D

en_me said...

lompat amoii lomfattt.. ammvoiii

kucingorengemok said...

aku ingat ko dipaksa terjun dari atas kapal terbang, hihihi

@xiM said...

len kali ko hempuk jer pale orang hat duk gelak tuh..hehehe

atty's said...

mengong itu orang..kasi lempang jew..len kali kalo jumpa lagik.

CATZ said...

qila,
haii..
welcome to my blog.
:)
hahahhaa..mmg nak ikat dia kat kipas..

CATZ said...

kojah..
dah bagi kat blog mu

CATZ said...

simple..
laaa..awat tukaq namaaa??
bukan pangkor..
salah..
hahahhaa..tioman laaa..

CATZ said...

INTAN RH,
betull..tioman..10 markah.
:)

CATZ said...

rose,
jalang-jalang carik makang..
hehehhehe

CATZ said...

shasha,
kot nebes..over sgt tuh..
aku rasa nak sekeh..hahahah

CATZ said...

en me, cubaan ke - 100..hahhaha

CATZ said...

kog,
yang patut kena terjun oramputeh tu la..
aku rasa nak sekeh je...
hhahahaha

CATZ said...

axim,
skettttt je lagi mmg aku hempuk..
hahhahah

CATZ said...

atty,
memang sipi je aku nak bangun lempang..
hahahhahaha

akira nagasaki said...

ahahaa apersal ko tak amik gamba omputih yang ketawa kuat2 tu nak gak aku tengok muka dia.. mesti kelaka gilerr gaknye