Tuesday, October 6, 2009

Pencuri!!!...pencuri!!

Balik keje semalam..
aku buka pagar rumah, nak masuk..
aku tekan butang remote auto gate..
gate gerak sket je...ehh..stop..
tekan lagi..tutup balik..tekan lagi..eh..bukak sket..ehhh...stuck!!
apesallllll....
aku turun kete tgk...
eh..apesal pagar aku mcm something wrong????????????????????????????
nampak senget, dan bengkok...
so dah tak align lagi...motor pusing but pagar tak gerak..
aku try le angkat2 konon...ala...mana lah gerak dgn tenaga aku ni kan...
iskkkk....gitu gini gitu gini..
call papa..busy dgn patient katanyaaa...
hoh...
aku try godek2..mmg stuck....
so..cik kiah amik ikan sayur dalm kete..
amik henbeg dan beg kerja...loloskan ikut celah pagar..eh..bukan cik kiah yg lolos ikut pagar..cik kiah ni gemok..cik kiah bukan kucing yg muat kepala, badan pun boleh masuk..yg lolos ikut pagar ikan dan sayur dlm plastik je.kihkihkih
cik kiah panjat pagar..
haaaaa...terpaksa lah ..dah anak jiran-jiran aku tgk aksi akrobatik aku..very de ala-ala penyamun.
tapi derang diam je la..
bibik rumah sebelah oso mcm ternganga molots tgk aku panjat..
haaa..berjaya masuk rumah..kehkehkeh..
tensi la oi....
nasib mlm tadi papa dah fix pagar itu.kalau tak ada yg pagi ni pi keje oso panjat pagar nak kuar.

DANNNNNN.....

baru aku perasan...
aircond aku kat porch dah hilang!!!!
aircond tu berada di situ setelah aku ganti aircond bilik tidur dgn aircond baru.
benda tu dah agak rosak..bilik tak sejuk..malas nak repair ganti baru dan nak buang..
tapi apek kedai aircond takmo amik aircond lama ni..takdelah nampak buruk..baru 3 tahun pakai.
so now dah tau dah..why the pagar jadik gitu..
ada org tlh godek2 pagar aku semalam, utk curik air cond tu..
(pencurik/ penyamun ni kan super teror bab godek itu ini...kannn..penyamun kannn??)
adalah few months aircond tu kat situ..nak buang sebenarnya...
so..dalam aku hot ni...
aku berterima kasih jugaklah kerana pencurik tu dah clearkan aircond rosak yg menyemak kat porch ni..ha-ha-ha. tak yah aku panggi lori...nasib baiklah tak diangkut sekali.kasut sukan dan kasut2 aku yg lain....now aku dah bwk masuk kasut2 aku semua.
tapi...........
aku tetap hot disebabkan ko lah pencurik..aku kena memanjat nak masuk rumah senirik.
sadis.

18 comments:

en_me said...

naper x letak luar pagar jerr aircon tewww..

atty's said...

wakakkaka..aku tgh bayangkan aksi ko catz..panjat pagau..kalo berkain..mesti seksa..budak2 tu tgk..

kucingorengemok said...

dapat dia 1-2 ratus kot jual kat apek besi buruk, hehe... nasib dia tak pecah masuk dalam ok!

tumpi ngan rempeyek ko hilang tak?

NenekPenne said...

cemana gamaknya catz panjat pagar tu ek? ha ha ha..

rumah akak dulu pun cenggitu...
bawah penyidai baju ada kompresor aircond...kononya nak pasang kat dalam umah ler kan..
sekali tengok, eeeh pasal apa penyidai kain tu senget benget..
wahhh rupanya dah ada orang rembat kompresor airkond tu....
pagar pulak tak berkunci..lagilah senang kerja pencurik tu kan ..
tu lah kerja laki akak..e'eh..tulah kerja ex laki akak yang pandai sangat tu...gate tak kunci...

IMCurtain said...

Salam semua,

Kami ingin mengajak anda menyertai komuniti blogger dari serata tanahair untuk mempromosikan blog anda di laman web kami. Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya. Pendaftaran adalah PERCUMA!

Daftar sekarang: Blog Malaysia [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

anggun said...

waduhh...tk dpt ku bayangkan memanjat pago umah...mesti bdk2 kt umah leleh eliur..

CAHAYA said...

huhu. kalau Cahaya, tidur hotel je kot. Huhu.

nizz said...

hai sis
terkezutt mak..sib baik pencurik tu amik aircon buruk kalau curik atie ko sekali camna...hikhik

.tunfrida. said...

mujurlah tak masuk dalam rumah...habis semua aircond diangkutnya nanti.

CATZ said...

en_me,
longgok sampah camtu kat luar tak pasal2 mak kena saman dgn org majlis daerah...kowserrrr

CATZ said...

atty,
sib baik mak memakai suar jeans..
if pakai kain...aaaaa...haaa...seksa mata budak2 tuh..

CATZ said...

kog,
tumpi sama rempeyek hilang dlm perut mak..hhahahahah..

CATZ said...

nenek,
memula prektis dulu..lepas ke tak lepas...agak2 mmg bleh lepas baru angkut brg2 sumer..
thennnnnn..panjat...langkah...jeng!
hahahahha

CATZ said...

IMcurtin,
thanks..
:)

CATZ said...

anggun,
hhahahaha..takdelah leleh..
azab lagi ada..
kehkehkeh...

CATZ said...

cahaya,
tidur hotel??
aaaa..malas sudah...jemu..
lagipun nak masak...

CATZ said...

nizz,
ko kat malaysia ke????
mana ko duduk berkampung niiii???
senyap je lately???
duk akt tennis court sentiasa keww??
dah jumpa yg jejantzzzzz kewww...
hahhahah

CATZ said...

tunfrida,
tu lah pasal...
takut gak kan..mujur aku tadek di rumah..