Saturday, October 17, 2009

Come dine with me : versi raya lagi...

ni event minggu lepas..
perjumpaan rakan sekolah..
kawan sekolah menengah...
just a small gathering....
so ajak jiran-jiran terdekat sekali dtg rumah...
dan juga beberapa kawan..
just jemput yg dekat-dekat je sebab aku rushing pukul 4 nak ke KLIA.
so kejap je kitarang jumpa-jumpa tu..
around 11 pg lebih sampai pukul 3 ptg...pastuh bersilat mengemas....


masak rendang


kunci jam 5.30 pagi...
kringggggggg!!!...kringg!!!
padahal tidur pukul 2 pagi, duk hiris sayur sambil tgk TV..eheks.
aku bajet pukul 9.30 pagi, i have to finish all the cooking task...and mengemas mop lantai bagai.



so menunya simple je:

nasi impit
rendang daging ayam
sambal goreng jawa
kuah kacang
lodeh
mee goreng
kuih raya
kerepek
kek - ni jiran bagi....
air sirap laici dan siren (sirap+oren)

sambal goreng jawa

rendang ayam

nasi impit

mee goreng

antara tamu yang dtg, EL, kawan sekolah dan kami sekampung..
memenangi anugerah tetamu contoh..hahaha...dtg awal dan balik last sekali siap tolong basuh periuk kuali pinggan. Sgt sesuai dibuat menantu..kitarang duk bangi tapi dah berapa tahun tak jumpa..dia keje oso busy travel...

Inah, catz and EL,
Thanks to Inah dan kawan-kawannya yang sudi dtg meramaikan majlis....
aku tak sure nak letak gambar yang lain, so aku tak letak, sebab tak mintak permision.

El and Roy..

kuih raya

food..


ha..ni kek sedap-sedap ni jiran kucing saya yg bagi..bila dua kucing berjiran..untunggg u ols.
mereka dtg tapi saya tak letak gambar kerana tak amik gambar dan aku oso tak berani curik2 amik gambar.privasi sebagai jiran..

kitarang (motif ek?..tuan rumah pakai baju sama kaler dgn kaler dinding rumah dia??)

bibik yang kusewa khas dari Bali??????
OR...
roy dan anaknya??? roy..few months mak tak jumpa ko tetiba ko dah produce seorang budak??
ehh??
just kidding..anak jiran...comelll

last photo..eh roy, ko pandai nyorok-nyorok nampak kepala je bajet nampak kurus eh???
hahhaha..
actually ada lagi tamu lain, tapi demi menghormati privasi org lain, walau dah kenal saya tak letak gambarnya. Aku tak nak kena kejar dgn paranggggg...
hahahhaha...ihiks.
ada yg aku tak sure nak letak ke tak sebab belum dpt permision...
walau dah kenal, kena hormat hak orang lain kan...tak boleh lah memandai-mandai dedahkan identiti orang. respect each other.
sebagai blogger, faham-faham je lah.
:)

5 comments:

kucingorengemok said...

asabiyah tau, berkawan dengan orang satu kampung, satu sekolah, satu daerah... hehehe..

pinkebaya said...

Wei apasal ko x promote aku sesuwai jd menantu mcm El? ni kes sabo ni huhuhu...
hahahaha seronot2 aku nampak lagi kecik dr ko n El .. hehe

DrSam said...

bagus kalau semua tetamu macam si El tu ye :)

Inah said...

hehehe..publish je gambo depa..depa ok je :P

thankz catz..sambal goreng tu memang menawan kalbu..adoyaii..termimpi2 gue :P

neezareef said...

familiar muke El nih