Thursday, October 1, 2009

Siri Haiwan 1: Burung apa?

mari kita pergi zoo

tetiba terasa jiwa ini ada sedikit perasaan kehaiwanan..
eh..maksud aku..tetiba aku suka binatang...
tetiba aku nak sgt pegi zoo..
sanggup jalan kaki...dariii CBD area ke Zoo..
jauh ok...kagum la kepada diri sendiri..jauh gila ok..
Tapi sebab sejuk ok lah nak jalan-jalan..kalau panas aku rasa pagar zoo tu pun belum tentu aku sampai..


Burung apa??? Burung Muraiii...
Burung apa?? Burung Muraiiii
Burung apa???

Nah..kita bagi banyak-banyak burung....


burung warna hijau kuning




burung hitam bintik-bintik



burung warna hijau

ewahhhh..vouge nya aku niii.....org duk hala2 kamera amik gambar aku....satss.aku pose sexy..


burung warna pink

burung warna biru-putih

putih-putih-putih



hitam-putih

Photo-photo di zoo melbourne.
Nama -nama burung aku tak tau ...

Binatang-binatang lain akan menyusul.

12 comments:

en_me said...

"burung warna hijau kuning" = burung budgerigar (melopsittacus undulatus )

yg lain2 me ponn x tahu.. ehehe
btw, u got mail

cikgu zainab said...

comel burung2 tu....

neezareef said...

wakakka..yeye dia snap seko2 upenye nama brg x tau..btw..very nice pic...terangggg cantikk tertarikk da bomb

kucingorengemok said...

aku ada sorang kawan yang tau nama burung, terer dia! aku ni nama ikan pun fail apatah lagi burung yang jarang dimakan, haha... err, ko gi zoo tengok burung je ke?

Ayu said...

wooo catzs. ko punya photography shot lawa. cantik2 ;)

CATZ said...

en me,
thanks for the info.
:).
saya baca kat info..kat zoo tu kan ada info kat kandang2 burung tu..tapi lupa nak catit..

CATZ said...

cikgu zainab,

memang comei-comeiiiii...
warna warni pulak tu..lawaaa

CATZ said...

neezreef,

nama burung tu aku ada baca kat kandang dia...tapi lupa nak catit...takde masa lagik pun..
:)

CATZ said...

kog,
aku ada lah melihat2 dan beramas mesra dgn binatang lain...
tu akan menyusul karang..
eh..caman kwn ko tau nama burung ek?

CATZ said...

ayu,
thanks..
aku hentam2 je..heheh

geraugebang said...

gambor last tu macam kat cerita Jurassic Park. Yang ada burung besor tu. jaga-jaga catz.

CATZ said...

hi geraugebang,
hehhehe...
selamat hari rayaa..
cam jurasic park??
aaaa..takut mak di geget burung besar karangg...