Thursday, October 8, 2009

I deduct my salary....


nasi kandar kuah asing

er...

dalam proses membeli, catz suka tawar menawar. (kalau kedai tu boleh tawar la..).
Biasanya berjaya menawar, sebab ada kawan aku kalau beli suruh aku yg tawar-tawarkan.
Jarang la tak berjaya.
kiranya aku ni penawar tegar.
tak kira ek...singgit pun aku nak kurang.
kdg tu..mmg saja nak test skill..berjaya ke tak..ihiks.

semalam:
Pegi kedai perabot, di Kota Damansara..kat area The Strand.
kedai tu dr jauh lagi dah nampak tulis besar-besar : SUPER SALE!
kalau dah super sale...gamaknya dah cukup murah ke ek????
masuk je...waa...bergantungan tulisan super sale..super sale...!
tgh harga barang boleh tahan...
bukan lah terlalu murah..kira mcm patut-patut la.
so..dah bajet nak beli sofa..3 bijik, coffee table, book rack..
penjual adalah berbangsa..apa ek...ehm..bangla ke?
yg rupa cam bangla..tapi nampak educated dan ckp berbudi bahasa.
kami duk tawar harga ...dia tak bagi!! dia ckp..."ini sudah murah, kalau boleh bagi kurang..saya bagi".
oklah dia bagi discount coffee table RM30.00.
TAPI..
aku nakkkk jugak discount utk sofa.
walau dia ckp super murah ke...boss dia tak bagi ke....item tu mmg takde untung ke...
haaa...tipu laa..
aku nakkkkk jugak..nak jugak...nak jugak kurang...
aku ckp, kami beli banyak...
dia ckp..sofa itew adik manissssss....tak bolehhh!!!!!
eh..singgit pun tak kan tak boleh.
tetappppp jugak guna mcm2 ayat.. sebab aku dah ckp kat kawan aku : "aku tak kira..aku nak discount on sofa ni jugak!"
(tapi kitarang takdelah desprate sgt sampai nak puji dia hensem ke..macho ke apa..tak koser mak)
last-last dia mengalah..keluarlah ayat syahdu..

"oklah..oklah...i give u discount...ok..i deduct my salary...this discount come from my salary.."
eh..
sadis?..berulang kali dia ckp gitu dgn muka sedih.
sadis??
eh tak..aku cam nak lompat-lompat...berjaya!!!! berjaya..
bunyik mcm kejam ek?..ek??
dah tulis resit gitu gini...set time utk deliver..kami kuar kedai.
aku dgn kawan aku duk ckp-ckp gak..
eh..kejam ek?..sadis kita ni...i deduct my salary tu..
ala-ala konon mcm kesian la..
siap ckp..tah2 diskaun tu lah duit extra yg dia nak antar balik negeri antar kat anak dia kat Bangladesh.
kitarang duk ckp..sampai mcm..eh kejam nya aku ni...sampai mcm tak lalu makan gitu.


tapi 5 minit kemudian, kami laluuuuuu je makan. nasik kandar kayu original katanya.
lajuuuuu je menyuap.lapar. tak ingat dah kisah sadis tadi. time bila aku tak lalu makan ek??...haahaha
eh..aku kan penawar tegar.

14 comments:

CAHAYA said...

mesti dia ingat Catz nak tarik balik tawaran dia. hehe. sampai deduct salary, cam x logik je.

en_me said...

makannns jerrr..

atty's said...

punyalah penuh pinggan tu catz..

kucingorengemok said...

aaa? apasal ko tak cakap nak beli sofa? aku nak jual sofa! mari la mari beli sofa aku, kaler kuning air brand monaza! mari mari!!

anak bangla tu tak ganti kasut sekolah tahun ni... sungguh tak berhati perut ko, catz! heheheee :p

kikin_78 said...

mak oiiiiiiiii ponohnyo lauk sampai tak nampak nasik...ihiks

CATZ said...

cahaya,
sebenarnya deduct komisen dia lah..
sket lah komisen dia.hehehhe..
aku tak kesian..hahahaa...jahaattt

CATZ said...

en_me,
laparrrrr...makanlah

CATZ said...

atty,
kannn..yg penuh gila sampai tak nampak nasik tu pinggan kawan aku..aku punya nasi kandar kuah asing..

CATZ said...

kog,
aalaaaaa..berapa ko nak jual??
ni aku beli utk opis aku lahh..kat KL..
adakah penghantaran disediakan??
ehheheh..
ehh..mana kejam ek..kannn...hahaha..terasa keji diri ini..hahahah

CATZ said...

kikin..
hahhahaa..kannn..lauk lagik byk dr nasik.....
mmg tak habissss..

geraugebang said...

Pandai ko catz.Tok sah leer ko rasa benda tu sadis. Ahkak pun dia cakap macam tu. Siap bisik lagi cakap jangan bagi tau customer lain. Tengkorak dia. Tapi pandai dia ayat ya. Patut ramai terpikat kat bangla.
Banyak nyeer nasi. Sambal kelapa kayu tu best kan.

CATZ said...

geraugebang,
kuar segala ayat nak intak diskaun...
hahahhaha....biasalah..pelanggan kannn..
:)

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

HAHAHA...
tp aku rasa dia saja jer.. ader ker yang sanggup nak deduct salary.. koserr..

CATZ said...

simple,
hahahhaha..mmg punnnn...tuh aku kejam nak gak diskaunn..ngehheheheeee