Monday, April 20, 2009

Ahhhhh...(part 1)

camana ek...


ahhhhhhhhh....cik kiah..rambang mata nih...maklumlah...mak perempuan normal...
i've tried so hard to ignore...but..obviously..i cant...

penjual: sea water...jauh lebih mahal dari fresh water pearl...jgn tertipu..kdg ada yg jual manik.
me : so?
penjual: kena tau bezakan lah cik kiah...pot..pet..pot..pet..
me: ooooo..

sea water pearls..black...cantik ek?

sea water...lawa tak???

ahhhh....

penjual: wait aaaa....5 minit siap...!

cute and sweet..

uhhhhhh....mak takleh tidur..



ni bukan tangan aku ye..ni tangan orang lain yg duk membeli...dia tanya aku..ni masuk majalah ke (obviously coz aku guna SLR lah ni...aku ckp ye aja lah..so banyak gak gambar yg aku duk pinjam tangan dia ni...dari KL katanyaaaaa....) wow....aku rasa kagum kejap...they all ni beli pearl mcm beli bawang oke.,...ok la...normal lah tu kan...Sabah terkenal dgn mutiara..and i guess they have good taste and knowledge on pearls...tah hapa tah depa ni duk sembang dgn pekedai, aku tumpang dgr, dpt gak aku pengetahuajn baru...jenis ikatan...jenis2 pearl..etc..tah ek..
aku jadi terpengaruh pulok..
yg pasti aku kena cepat2 blah sebelum beg duit aku kosong...
balikkkkkkkk......

18 comments:

Honey A. Fuad.... said...

OMG... dat was so nice!!! i like pearls'... one of my relative buy for me pearl n last sekali tipu nyer pearl..now berterabur abis!!!

hahaha... anyways,mmg semua cantik!!!

Linda Abdullah said...

Cantik nya... gelap mata jap..aha.ha.ha

aianna said...

ohhh maks...cik gayah kat sini pun dah tak sng duduk tgk pure pearl...omaigod...chantekkk!~larikkss..hahah

CAHAYA said...

Dah2. Balik2. Hish! Biasa dia.

p/s: Santekkkknya. lol. :P

makdaracute said...

cantiknya....sangat cantik....

CATZ said...

Honey Fuad,

mmg cantik2..rambanag mata jadiknyaa...hehehhe...

CATZ said...

Linda,
mmg mata ku gelapssss...waduhh....
mata gelap and rambang..konon2 takmo beli taww..tapi terpedaya gakkkk..huuuuuhu..i'm broke..

CATZ said...

ainna,
cik gayah...lenkali kalau ko ke sabah..borong satu guni..hehhee..
mmg lawa2...mcm nak fengsan kejap kat situ...cuma kena pandai le bezakan..if not tertipu pulaksss

CATZ said...

cahaya..
aku dah balik le nih..gila tawwww..
mata berpinar2..konon2 nak ignore takmo beli..tapi apakan daya, namluri keperempuananku telah tewasss....uhhh.....sengkek aku jadiknyaaa..huwaaaaa

CATZ said...

makdara,
mmg sgt cantik..hehehhe..sedia doits je lah...mata berpinar2...hehehhe...rambangg....

N.M.Ibrahim said...

catz...akak jugak pernah kena sampuk dgn hantu mutiara ni masa pi sabah dulu..mmg membeli banyak set jugak, tapi last2 balik semenanjung ni, duk lah dlm kotak kat umah tu..tak pakai pun

AYU said...

wah!!

yang kaler hitam tu cantik sngt! pink pon (walaupon kengkonon x nak ngaku pink tu lawa)

hohoho.. beli yg mana satu? ;)

anne said...

mesti filipino market ni, betul tak?

kin said...

serius, gile cantik!
rasa cam nk rampok je kedai tu, haha!

CATZ said...

N.M, mmg masa di sampuk hantu mutiara tuh tak hengat apa kan..
catz pegi 3-4 kedai terus rasa nak balik..takmo dah jalan lagi...vengkrapsss...hahhahaha..
mmg pun..catz pi mana2 yg ada pearl mesti beli...tapi..jrg pun pakai...nafsu je lebihhh

CATZ said...

AYU,
yg dlm gambar tuh semua beli..
ha-ha-ha.
now mkn megiii

CATZ said...

anne,
betolllll...pandaiiiiiiiii..seploh markah i bagii

CATZ said...

kin,
ko nak rampok kedai..?
rampok lebih2 sket...campak kat i sket...hehhehahahaha