Thursday, April 9, 2009

Aku sudah terbasuh henpon aku dlm mesin basuh...

situasi : sekarang saya tiada telephone bimbit.

Tajuk pun dah melambangkan ketensionan aku yg tahap gaban ultra ungu...
tah camna henpon aku ada dlm mesin basuh ....
dah nak habis spin basuh segala..baru aku perasan...
ku carik2 henpon takdo...
rupanyaaaaaaaaaaaaaa......dlm mesin basuh tgh sedap-sedap mandi, dgn towel dan cadar aku.
Makkkkkkkkkkk..help me!!! (time ni nak ingat mak... mak..pinjam handphone..tapi mak jauh).

aku tak ada henpon sekarang ni...sedih ni.tension ni.mengalami sindrom murung ni kejap lagi.
aku tak sure sim kad boleh guna lagi ke tidak..
tapi kalau rosak abih lah segala maklumat etc dlm henpon tuh kan???
so aku akan terlost contact lagi dgn semua org.....
camana ni??????????????????????????????????????????????????????????????????????????

kat skrin tu siap ada air bergerak-gerak..mcm akuarium. kalau ada ikan dlm tuh sure boleh idup bersuka ria. so..mcm takde harapan kan???


oh...saira said..this is not the end of the world...that's life...
tapi...............................................

now aku rasa mcm duduk dlm gua.

cik kiah buntu kejap.
nak amik angin kat alaska kejap.

p/s: hahahhaha..rasa bongok kejap.aku tak pernah bukak henpon dan kuarkan simkad sejak azali aku beli hp tu..tadi aku nak kuarkan simkad..aku kuarkan segala gunting, benda tajam utk cungkil2 nak kaurkan bateri..bukak casing..kakakka..nyaris bersepai hp tu...

24 comments:

DrSam said...

sim card sepatutnya o.k.

lain kali kena cari hp yang kalis air :)

al-qamar said...

terpaksa la beli iPhone 3G... :D

saya pun rasa simcard should be ok.

atty's said...

aduhai..catz tepuk dahi aku catz..
ko beli len..nanti aku kasi no hp aku kat ko tau..

kikin_78 said...

aduiai...cemaner la hp leh masuk mesin basuh nie??? hehehe...agaknyer dia mintak tukar baru la tuuuuuuu

azza said...

kotor sgt ke henpon tu smp nak di cuci & di spin & di rinse dlm mesin?
henpon tu agak heran rasenye duk dlm tu selame sejam...
org ckp...bile rezki nak dtg,kite akan ilang sket (sket jer) ape yg kite ade skrg...so ade la rezki catz kat tmpt lain tu.

neezareef said...

ayoyoyo....total lost la kot hp tu

Kal El said...

Huhuhu ucapan takziah untuk Catz... heheh henpon masuk jamban selalu dengar... masuk washing machine first time nih... Dia soh beli henpon baru tu...

AYU SI PEMAIN LAYANG-LAYANG said...

alamak. tunjukkanla akuarium baru anda di blog. tehehe :p

gjul said...

catz..beli baru jek..lol

makdaracute said...

alah kesiannya catz......dulu saya punya hphone pernah masuk dalam air kelapa..memang tak boleh guna lepas tu.

Wahidah said...

alahai ciannya..ltu maknanya die nk henpon br tuu..:p

Anak Jawa said...

aiyooo perlukah cungkil2 guna gunting???
lps bersepai, blh ler jahit semula guna mesin!!!!!!!!!!!

CATZ said...

DrSam,

simkad mmg oke...but unfortunately semua contact no simpan dlm handphone..so tak boleh trace...ergh..
tensi.

CATZ said...

al-qamar,

huwaaa....iphone 3G...kehkehkeh...
boleh mimpi je kot..btw aku dah decide nak beli enpon apa..murs-murs je...
sib baik simkad oke..

CATZ said...

atty..
mak dah kuar dari gua...dah nampak sejalur sinar..
bak no henpon ko..

CATZ said...

kikin..
tuhlah..
aku cam ada niat tau nak beli baru..tup2 masuk dlm mesin..haaa..kan..mcm merajuk ke apa tu???

CATZ said...

azza,,
tuh lah saja nak mandi manda kot kan...hhaha..
oh,,,nak dpt rezeki lain..ehmm..
apa tuh ek....bestnya kalau betull..

CATZ said...

neeza,'
total lost. tensi aku. kesian tak?
simpati tak?..
apa kata ko pos kat aku iphone 3G utk menunjukkan rasa simpati mu..
hahahha..

CATZ said...

kal el..
thanks..
tuh lah kan....aku pun 1st time dengor dan mengalaminya...
ka ka ka..
beli baru?...hahahha....entah..malas nak pikir ni...tensi..total lost dah..
mcm duk dlm gua rasanya now ni.

CATZ said...

Ayu..
akuarium baru??..ke ke ke...belum terpikir nak beli ni....tgh nak korek fulussss...
aku rasa mcm duk dlm gua niiihhh

CATZ said...

gjul..

tgh duk pikir lah ni..hehhehehe..

CATZ said...

mak dara..
hehhee..termasuk dlm air kelapa?..nih anak u masukkan keww??
hehehhe...sabo je kan..
mmg takleh guna terus..

CATZ said...

wahidah..
ye ke..nak henpon baru?
knplah di saat- saat ini kan?...tensi gile kan..

CATZ said...

AJ,
aku tak reti nak bukak casing dia..nih jenis flip ..aku godek..cungkil2..kuarkan bateri..kuarkan simkad..heheh..
jahit?..tak yahh..dah masuk bakul sampah..huhuhu..