Friday, April 10, 2009

milo dinasour???

update: aku dah keluar dari gua. dah nampak sinar dihujung jalan. gara-gara dah ada handphone. (walaupun pinjam).ke ke ke.

Hari ni entry aku pasal air je. sebab? tgh hujan lebat ni. air hujan mencurah-curah. aiyo..guruh berdentam dentum la. camana aku nak balik nii??


eh..dulu kan..aku ada kawan. keje dia jual air kat pasar malam. tapi lepas tu, dia terjebak masuk MLM mcm aku. Kitarang sideline dlm MLM tu. so sama-sama buat bisnes. Tapi aku taklah setegar dia. Dia sampai dapat kereta bagai. Aku dapat duit sikit pun dah gembira lompat-lompat. Isi masa sambil isi poket. Kalau tidak sure aku tidorrr aja kat rumah on weekend.

Ok..berbalik cerita pasal jual air. Dia bukak beberapa stall. Eh, dia org JB. so seminggu dia berniaga dalam 3 kali kot. Pasar malam kan ada banyak. So dia bukak 3 stall kdg tuh..kdg 3 stall kat pasar malam lain-lain (pd hari yg sama). Kadang tuh kat pasar malam yg sama dia bukak 2 stall. satu hujung sini, satu hujung sana.
Dia ckp. modal mula2 je banyak. nak beli tong letak air tuh bagai. Takkan nak beli baldi letak berderet-deret isi air ko dan buh label. Sure org tak lalu . Ni dia yg cakap tau. kwn aku tu memang berapi sikit mulot dia. (sebab tu boleh buat MLM dgn jayanya. Itu salah satu faktor penting - mulot berapi-api, bukan mulot keluar api ye.)
ok..sambung pasal air.
Air mesti nampak sedap..buh kaler2.... (eh now kalau pi pasar malam mcm tu kan..airnya colouful mablesh..). Presentation tuh kena bagus supaya org lalu, toleh dan beli.
aku tanya berapa untung?..dia ckp..banyak jugak. Keje mula2 je lah berat, angkat air, bancuh air.
Memang untung dia ckp. EH..
now aku terpikir nak berniaga air lah. Mungkin boleh jadi kaya. satu cup jual RM0.90 (lebih murah dr harga pasaran. Buka 5 stall.).. hemm..hujan2 ni ZZZZzzzzz best ek?..nak pegi berangan kejap.


Dua hari lepas aku jumpa dinasour..eh. Bukan. Minum milo dgn dinasour. eh...minum milo dinasour.baru betul.
korang pernah tak dengar milo dinasour?? aku 1st time dgr. nampak kat menu terus nak order.
kawan aku ckp kat johor banyak kedai hidang ni. Knp aku tak pernah dgr ek??..ekkk??? ek?.ek?ekkkkkkkkkkkkk??


Ni ha...milo dinasour tu. Air milo ais yg kemudian di tambah serbuk milo atasnya. selambak gitu.
sedap!! (mula-mula aku ingat minum milo sambil ditemani oleh dinasour. Tu yg excited order).

air kopi aiskrim? pun aku 1st time minum. rasanya?..sedap..tak tipu..rasa air kopi..ke ke ke.
mcm kopi diletak susu lah..

Ha..hari ni kan..sdg aku sedap2 duk kat lab ni..tiba-tiba..ada org bising-bising. "eh..fara fauzana dtg laa..".sambil jenguk2 kat pintu lab .aku kan manusia normal...sure lah nak tgk join. Buat apa pulak Fafau dtg sini?..aku jenguk keluar pintu...laaa...Lori nescafe free rupanya. park depan lab aku. Hahahhaha....ye la..ada fara fauzana. tgh minum nescafe. eh..hans isac pun ada sekali okeee!!! patut berduyun org serbu.
Sebenarnya gambar fara fauzana dgn hans kat badan lori nescafe tu je. Ke ke ke.

aku pun join minum free dgn student2 lain yg berduyun2 minum free. kawan aku tanya..sedap tak???...aku ckp terlalu sedap (buat gaya yg air ni air paling sedap dlm dunia). MEMANG LE SEDAP. DAH LAH FREE...dah siap bancuh tinggal minum. Lepas tuh boleh amik berulang kali (dgn muka tak malu).

sekian entry air .



SELAMAT BERHUJUNG MINGGU.

18 comments:

atty's said...

ingat kan betui ler fafau yang mai..

Kal El said...

Fakta tentang air - tahukah Catz?

1. Air balang kat pasar malam/tepi jalanlah air paling sedap di dunia, especially bila bercolour-colour bagai dan disusun banyak-banyak.

2. Milo Dinosaur memang sedap - tapi la ni baru Kal El tau nama dia Milo Dinosaur - selama ni memang selalu buat air gitu - lebih sedap kalau lebih besar gelas dia, tambah ais banyak-banyak fuyoooo...

3. Oleh kerana Kal El diabetic maka terpaksalah melupakan Milo Dinosaur buat selama-lamanya tapi blog entry Catz kali ini telah membuatkan Kal El teringin meminumnya semula.

4. Oleh keraja Kal El ada renal failure maka Kal El juga terpaksa melupakan minum air bergelen-gelen tapi entry Catz kali ini juga telah membuatkan Kal El teringin minum air balang dengan banyaknya.

Sekian ek.

neezareef said...

errr..bleh x kalo kdai tu x wat air milo cam tu..tp nk mintak dia tabur milo gitu...aci x

Inah said...

walla..dah lama x minum milooo..milo kat sini x sedap :(

bozzobattousai said...

sedap tuh milo dinasor tuh...teringat masa kecik dulu...klu mak buat air milo mesti nak tabur sket kat atas....sedap...

Linda Abdullah said...

"Minum milo anda jadi sihat dan kuat"..chewah kuat macam dinasor boleh makan orang..aha.ha.ha

Dah dapat tepon baru ka cik Catz?? iphone apple 3G..fuhh chantek tuu..muah.ha.ha

gjul said...

hahaha..catz,aku gelak guling2 bace entri ko ni..lawak r pasal jual air tuh..ek ek ek.byknye ek,mcm org johor jek
hahaha..
aku anak jati muo ye..tp xpenah lak dengo milo denaso ko..hahaha
lawak2

her said...

milo dinasour tuh kami panggil milo tabur. :P

Honey A. Fuad.... said...

ala,lg sedap tgk air milo!!! favourite ni...

meleleh lg!!

CATZ said...

atty..
hahahaha...fafau dgn hans isac ko...
sekaliiiiii tipuuu daaaa...

CATZ said...

Kal el;

tahukan anda...aku dah lama gila tak minum air pasar malam ni...teringin siot tapi tak berkesempatan pegi beli.
kalau bulan puasa,rasanya beli 3 jenis air dan dah tak yah beli food dah kenyang buntang ek..
hehehhehe...

catz pun baru je tau pasal milo denoso nih..tak pernah dgr oke...
tuh catz minum kat kedai kopi KAWAN kat bdr baru bangi...setappp..
tak berapa manis but setap!!
kataanya asal johor milo denoso ni..tapi aku tak pernah pun dgrr..

kAL el,
jaga-jaga makan minum ek...pantang-pantang le sikit...minum sket2 boleh..ok...

CATZ said...

neezaref..
kena jenuh explain le kalaau tokey kedai pun tau tau andb tak pernah dgr pasal milo denoso nih..hehheehhe

CATZ said...

Inah..
balik mei nanti jom minum milo sedapppppp...hehehhee...pastuh bawak stock banyak2 oke..

CATZ said...

bozo..
so ko biasa dah buat sendirik kat rumah ek..napa aku tak pernah terpikir pasal milo denosor nih....

CATZ said...

Linda..
catz tgh minum milooooo nihhhh.....
tepon?..dah dpt....henpon murs-murs jek...kalau masuk dlm mesin basuh takde lah meraunggg...heheheheh

CATZ said...

gjul...

aku mmg org johor..jawa johor oke...
ek..ek..ek...ko muar ek??
kita jiran le..

aku pun tak pernah pun dgn milo dinoso tuh...

CATZ said...

her,

oh..milo tabur?...ni pun tak pernah dgr..hhehheh...

CATZ said...

honey..
saya pun febret air milo..sedap ek...
lembut je lalu kat tekak kan..ek..ek..