Wednesday, April 15, 2009

Akhirnya! Stall burger sudah dibuka...!


Yea....!!!
dah jumpa roti burger oke.....
beriya aku mencari semalam..setelah singgah 2 supermarket, 3 kedai,..baru jumpa.
Jumpa di daerah lain pulak tu...complicated tak hidup aku?
Tinggal di daerah lain, keje di daerah lain, belajar di daerah lain, beli roti burger kat daerah lain..
(sure ada yg ckp..aku ni duduk kat cerok mana la kan....). Hiks.
yup.. i travel almost 200km/day. hazab kan. sapa paham-paham le....tak paham?..tak paham sudey...ke ke ke...

ok.back to my burger stall..he he he...
mlm tadi aku bukak stall burger kat rumah. Kemaruk kan dah dua hari nak makan.
Akhirnyaaaa..... tadaaaaaa.......

defrost daging burger, letak butter atas pan grill nih...dann,...tada...tadaaaa..

hiris sayur-sayuran (timun, bawang, tomato, kobis). Tu je yg ada.

proses memasak daging, catz letak seasoning maggie, tret-tret-tret..

belah roti, letak atas kuali leper. If suka sapulah margerine/butter.

oke..susun-susun sayur, daging bubuh sos cili/tomato..kalau suka bubuh mayonis ..cheese. Catz letak extra bawang, sayuran, NO mayonis or cheese. Makanan sihat konon-kononya. (tapi kalau mkn sampai 4 biji tuh, sihat hapa kebendanya kannn??? Tu mentekedarah namanya. Sambil tengok kartun detektif Conan on TV. Lepas tuh tgk berita, lepas tuh tgk rancangan masak2 kat AFC. Ngapp!!!

Sila pegang /tekan kuat-kuat dgn tangan masa makan.
Jika tidak,

nescaya akan terpelanting segala isi sayur dan bawang.

Jemput makan!

28 comments:

al-qamar said...

smlm pi giant nilai dah terpikir nak beli roti burger tp tak terbeli... tp bila tgk burger ahkak ni, terliur la pulak, isk! ni yg kena beli roti burger mlm ni jugak ni!!! anyway, mee udang dah update...

~aianna~ said...

err tingginye ur beger...sure terpelanting terpelantung kalo i mkn sis!tp i sker mkn beger layer by layer...muahahah ;P

anne said...

ish....tergugat tengok gambar burger tu.....amboi 4 keping sekali goreng...buat kenduri eh, amboi ajak la orang shah alam sekali...heheh gurau je.

bozzobattousai said...

laa...apasal tak cakap dah bukak stall burger...bozzo nak ayam special 2...

Linda Abdullah said...

Woooww, 4 biji di sental.. report kat cikgu Gim..siap lah kene sesi kaunseling nanti Catz oi..muah.ha.ha

Kelas gitu burgernya, kalah Big Mac kalau macam gini gulung tikarlah McDonald nampaknya.ke.ke.ke

Saira^_^ said...

beli burger kan senang.. double speacial .. hahaha.. burger stall ramli..

p/s: kata2 org malas..

Anyway.. catz.. i miss ur cooking.. i miss the day.. i lepak, u masak, i makan, u makan, then we lepak.. what a great day.. hehehe...

PurPle said...

almost hari2 makan burger kt sini tau.... homemade gak. ni yg rasa nak show off burger yg kite buat sendiri ni.......

CAHAYA said...

burger kamu lebih tinggi dari burger Chilli's! Sedapnye. Tiba2 aku lapar Catz!

neezareef said...

tinggi burger ko kak
isk...geramnye nengokkk

kikin_78 said...

wah! skali 4 keping daging burger...hehehe

gjul said...

mak ai catz..ni beger saiz kingKONG nih..hahaha..xmuat mulut aku nk makan nih..gilaks..hahaha

DrSam said...

Home-made burger yang mengiurkan. Memang layak masuk recipe ni kat AFC edisi Malaysia.

@xiM said...

cayalah catz!!berger tu nampak amat lazat!!

Wahidah said...

mak ai sis..burger sis ni gilernya gempak la..lebih serba serbi..hehehehe

CATZ said...

al qamar,
thanks sudi singgah rumah akak ni..
hhhehehe..so ko pun nak kemaruks burger jugok??

hehheheh

CATZ said...

aianna,
layer by layer?..mcm mkn kuih lapisss??
hehhehehe...kalau buger McD boleh kot..
burger 2 hengget ni nipis je..

CATZ said...

anne..buat 4 tapi xdelah mkn sekaligus..hehhehe...eh..nak join>>jomlah...kita buat burger night,,
hiksssssssss

CATZ said...

bozo,
ayam spesel?>>dua?..
nah 2 ekor ayam aku bagi..hahahhaha

CATZ said...

Linda,
cikgu gym baru je call..hahahaha..
kena syarahan free tak pasal-pasal..
hiihihihi...
tuhlahh...bleh beat McD kewww...
hehhehe

CATZ said...

Saira,

i miss u too..cant wait for our makan2 when u come back on Mei..
i miss u....

CATZ said...

Purp..
tunjuklah burger versi purp di UK..
weh..syg tak dpt jumpa ko balik hari tu ye..

CATZ said...

cahaya..

i suke beger nih dari McD ke..ctakleh lawan apa2 buger pun..hehhehehhee..

CATZ said...

hi neeza..
anak sihat??
tinggi?..hahaha..nilah akibat buat sendiri..sukatik nak letak apa...
aku buat semua extra...bawang xtra...sayur extra...hehhe

CATZ said...

kikin..
nih namanya mentekedarahhh..dan kemarukksss...
hahahaha

CATZ said...

gjul..
hahahha...saiz king kong...hehhehehehhe...

CATZ said...

Dr Sam..
patut daging tuh kenabuat sendiri..baru bleh masuk AFC..hehhee.
next time nak wat sendiri..

CATZ said...

axim..
ko bleh buat jugakk..ko kan rajin masakkkkk

CATZ said...

wahidah..
dtg rumah akak..akak buatkan yg spesel extraaaaa punyaaa..