Thursday, April 16, 2009

KEDAI KOPI KAWAN


Semalam balik kerja, singgah mkn di Bandar Baru Bangi makan di Kedai Kopi Kawan..owner dia Pn Ezzah Aziz TV3...ingat tak?
Kedai ni terletak berhampiran stesen minyak petronas, seksyen 3 Tambahan.

Kedai ni konsep kopitiam. So dari segi hiasan dlm kedai dan perabut mmg konsep kopitiam lah.
Actually ni second time catz mai sini, hari tuh try milo dinosour kedai ni..sedap!!

Aku suka konsep kedai ni. Suasana dlm kedai tenang je dan sedikit cozy. Rasa best nak makan dan minum dan melepak borak-borak.

axa suruh jugak aku amik gambar bekas sudu ni..ha-ha.motip??


Menu kedai ni pelbagai tapi sebab konsep kopitiam, adalah menu mcm roti bakar, kopi. Tapi ada beberapa menu istimewa masakan Johor. Selain itu, terdapat menu bubur , spaghetti, sup, masakan china, nasi goreng, makanan barat dan lain-lain. Hidangan minuman yg aku rasa istimewa ialah milo dinasour dia kot. Banyak juga pilihan minuman sejuk dan panas.
Aku bukan penggemar laksa, tapi nampak je dlm menu Laksa Johor (aku rasa resepi family mereka kot), terus rasa nak order. Laksa Utara/ Penang senang nak jumpa kat mana-mana pun. Tapi Laksa Johor payah le nak jumpa. So harus cuba.

nyummm..kuah laksa Johor ni aku rasa perfect!! Pekat, dan cukup rasa. Kalau nak bagi markah aku bagi 8.5/10.

Axa order sup daging pedas yg dihidang dengan roti.

Aku suka sup ni.. takdelah pedas mana pun. Sedap dan match dgn roti putih tu.

Sambil makan minum bolehlah membaca surat khabar ke..ada sudut bacaan.

salah satu sudut dalam kedai.

Kesimpulan Catz, aku rasa nak datang lagi. Makanan sedap, service cepat, harga berpatutan dan suasana kedai yang best.
Jom...!!

15 comments:

CAHAYA said...

teringin nak dtg. bagi specifik la lokasi. alamat ke?

Anonymous said...

Dear Catz, on behalf Ezzah,Suami Rezal, Hasbul dan Saya Joe, Terima kasih atas sincere komen saudari.Kami disini hanya satu yang terpahat dalam sukma kami, hanya ikhlas memberi pengunjung layanan dan makanan yang kami sajikan seperti mereka kunjungi rumah kami.Sebagai Fardu Kifayah tiada yang seindah memberi travellers
honest food and drinks before they continue their next journey.For us, we felt blessed that you came by our little retreat.Looking forward to seeing you again. Salam KAWAN kami di Bangi.

al-qamar said...

nak pegi! nak pegi!!! tp kan, mcm tatau lak katne, jrg2 ronda kat area 3 tambahan tu, hehehe...

p-na mama oja said...

cantik deco...

neezareef said...

cam best je lepak kdai ni..jauh la plak nk g melepak..konsep tu nice2 je...

kikin_78 said...

waaaahh cam terpanggil jer nak pegi...hehehe

CATZ said...

cahaya,
kedai ni di bdr baru bangi..tak jauh dari UKM. di sejsyen 3 tambahan, berhampiran stesen minyak petronas.

CATZ said...

hi anon/ joe..
thanks for visiting my blog..
happy reading.
yes we had nice experience lepaking at ur kopitiam..nice food...and the price is reasonable..
and menu lain dr yg lain...
:).
definately will come again.

CATZ said...

al =gamar..
kalau dr round about UKM menuju ke fasa 4 tambahan..kan ada stesen minyak petronas ...ha..dekat2 situ lah..

CATZ said...

mama-oja..
yid..deco dia cantikkk

CATZ said...

neeza.
yup konsep dia nice..food pun sedap..
oklah...jom mai...kita belanjaa...nak?

CATZ said...

kikin..
mai lee.....i tolong kempen jekk.

tunfrida said...

hi Catz,
suka nengok interior 'cafe kawan' Ezzah tu. seblom ni i baca di majalah je, belum sempat nak kesana.

konsep sama macam Boraque Kopitiam di Setapak.

CATZ said...

tunfrida,

hi...welcome to my blog..
happy reading..
yup..interiornya cantik..
kalau ke bangi, singgahlah....

adie-ishmael said...

catz...aku lebih suka nama dia Kedai Kopi Kawan...lebih terasa Melayu dari Kopitiam yang jelas kecinaannya...bangga sebab ramai Melayu yang dah buka kedai kopi @ kopitiam macam ni...