Wednesday, April 22, 2009

A short trip to Kota Kinabalu

Lawatan pendek ke KK...cuaca panas..
nothing much to blog about, but had nice stay at KK.
takde ke mana sgt pun...malas.
Takde mood nak jalan-jalan, lagipun i'll have another trip soon.
So this one was just unwind for weekend.

Perjalanan sgt smooth...walaupun bosan. Sapa selalu travel taulah..menunggu di airport itu pun satu kebosanan yg maha hazabss. TAPI, sbb duk layan MP4 aku yg baru beli a day before, hehehhe..bolehlah melayan lagu jiwang...ehm..kenapa ek..WIFI kat KLIA lately tak berapa bagus....

Flight ni pi NARITA..tapi transit one hour di KK... aku?..turun kat KK lah..hehheeeeee.....
2 jam setengah..sempat melayan simpson..kihkihkih...mak terkehkehkeh sorang2 cam gila kejap.

tgk simpson sambil makan satey...nyummm....

ZZZZZZZzzzzzzzz.....sampai sudey...

KK International airport

straight to the hotel...stay at Promenade.


Actually ada book hotel lain, tapi tah..booking online ni kdg pelik...gitu gini...stay at promenade....

Nice stay at suite room..so takde komplen lah...plus daily sunset cocktail...ok lah...
sebab club lounge mengadap sunset..bubuhle nama sunset koktel..hehhee..kretip..

suite ni mengadap laut...nice view...dan mengadap sunset gitu....

me....owwwwwww


1st day - sarapan nasi minyak..oh kat sabah nasi minyak ni hidangan breakfast ek?..Sedap!

2nd day- nasi lemak sambal sotong yg aku bagi markah A+
selalu aku rasa nasi lemak hotel biasa2 je..sedap lagi nasi lemak warung mak kiah..tapi kat sini sedapnyyaaa nasi lemak diaa....

more food...

sunset cocktail....
nice food and nice ambiance at club lounge....facing to sunset...
terkedik2 aku duk capture sunset....cantik lorrr...bukan aku je..ramai lagi yg duk hala2 kamera..

Boehlah dikatakan pengalaman yg best juga stay di sini. Cuma jalan jauh sikit nak ke Filipino market. Dgn baik hatinya 2nd night pihak hotel bagi upgrade bilik ke suite secara percuma.....hok ni aku bagi markah A++ la....lalalalala..lepas tuh dpt basket fruit free lagi....tengkiuk..tengkiu..
Currently hotel tgh buat renovation, so i guess in future akan nampak lebih menarik lagi hotel ni...derang extend buat ballroom...but now bisness as usual..
lain kali aku nak duk tmpt lain pulak....

4 comments:

AYU said...

mak ai, semua2 tu makan sorang ke catzs? huhu

atiqah said...

salam,saya baru jer tgk blog nie...bestla blog nie..keep it up..nak juga jalan2 mcm catz..best2..waaaaaaa bile bleh jalan2 niee....i will keep read ur blog...

CATZ said...

ayu,
hi...wut happen to ur blog????
tell me...
hiks...tu bukan mkn one shot lah...tuh 2 hari punya makanan...aku buh je semua gambor..tapi yg pastinya..mmg pinggan aku....heheheh.
camno nak kurus..tell me plis..

CATZ said...

atiqah..
hai...welcome to my blog..
how are you..
enjoy reading yaa...
nak jalan-jalan?..boleh je..
so keep reading...
salam perkenalan.

cat miow-miowww..