Tuesday, February 12, 2008

Bersekolah pada 80-an??

Nice to read..got from e-mail fowarded to me..

Anda Sekolah tahun 80an.??....... ......... ...Sila Baca!

sure korang teringat balik zaman2 skolah. Tanda-tanda anda budak kecik tahun 80-an:

kita membesar dgn menonton G-Force, He-man,Transformers, Thundercats,
Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks andMickey Mouse. Not to
forgetNinja Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron.

berus gigi time waktu rehat kat skolahrendah?.. .hmm, mesti pegang
Cawan warna-warni kan . mencangkung kat tepi parit dgn
classmates semua kat seblah...

ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment. pastu
bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah.ada gigi yang
berlubang, kene laa tampal.

ni sure korang igt...program minum susu di skolah.nak galakkan budak2
timetuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb...

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu.pukul
tapak tangan... kan ?

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 50 sen jek kat kantin.

Hankyu Jaya, Yaohan - shopping complex yang popular utk meluangkan masa
dgnfamily. ni for those yg dok KL laa

time skolah menengah, korang sure beli kasut skolahBata BM Turbo atau
Pallas Jazz.ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu...ada yang suka stoking tebal laaa...

internet? email? Menda alah ape tu?

CD? ape tu? Kaset, tape penah laa dgr. tiket wayangpun 5 inggit je.

kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee , KumKum, UFO, O-Ya,
DingDang chocolate balls yang ada mainan kat dlmdie, 'telur' keras warna
warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum.
tak dilupakan, 'Ti Kam'.bile dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la,
Happy Family laa dlm class.


hmm...budak2 kat university skarang, kebanyakan
nye lahir thn 1988-1990 skarang digelar 'remaja'.

bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu 'We Are the
World, We Are theChildren...' dan lagu 'Uptown Girl' yang diorg tau, yg
Westlifenyanyi....bkn Billy Joel nyanyi...

bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni, dan ade satu je Vietnam .

AIDS wujud sejak diorg lahir.

CD pun wujud time diorg lahir.

Michael Jackson dah putih dah time tu.

Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu filem2 baru.

Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk sebuah komputer.

Diorg tak penah tau pun 'Atari' dgn 'Game & Watch'. Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih...dan diorg skarang tak reti
nak switch on TV kalau xde remote control.

dan diorg tak paham macam mane kite boleh survive dkt universiti tanpa
handphone...

hmm...jom kite check, kite ni dah tua ke:

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni, dan korg sure tersenyum

2. kebanyakan member2 skolah menengah kite dah kawin

3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik mainkomputer, selamba je

4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah menengah guna handphone

5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui telefon lagi

6. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa,seronok bile
bersembangpasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami
mase dulu timekecik2,nakal2 dulu...

7. Kalau pi Karaoke asyik lah nyanyi lagu Francisca Peter, Aisyah, Broery, Ibnor Riza, Ekamatra, kumpulan May, Search (Sah-sah ko dah tua lah..kompem nyanyi lagu2 depa ni..)



Yaa, kite pun dah semakin tua!!

Teringat zaman2 dulu kan ?

3 comments:

Saira said...

No way! Me young young lagi..

Catz said...

takpe saira..young at heart..kekekekke

Anonymous said...

kak catz saya era 91.jadi saya sempat rasa semua yang kak catz.saya senyum sorang2 bila baca entry kak catz.