Wednesday, February 6, 2008

Nyaris diculik..

Seram kan..ngeri kan..this is a true story, 2 days ago....

Dua hari lalu, seorang budak nyaris menjadi mangsa culik. She was with her mother di sebuah super market . Ni tempat shopping mcm Tesco tu lah. Tah camana emak budak itu duk leka pilih barang, tetiba anak dia dah takde..she was so gabrah lah..cari sana sini..takde dan dia jerit kuat-kuat ..Dia cakap anak dia hilang. So pak guard telah tutup semua pintu dan tutup pagar (supermarket itu dlm kawasan berpagar). So ramai le yg tolong cari dan u know wutt..??.Budak itu dijumpai di Bilik air dengan rambutnya telah dicukur separuh!! Tapi org yg berkenaan iteww tidak dijumpai pula..aku rasa aktiviti ni dilakukan oleh lebih seorang. So bila pagar semua ditutup, meaning that dia tak leh bwk budak tu keluar tanpa melalui pemeriksaan kan. So dia menyamar le buat2 muka cool konon-konon lepas shopping dan keluar tanpa budak iteww..
Haaa u ols..kalau nak pi shopping bawak anak make sure anak tu alwyas with you jgn terlepas pandang. Benda-benda mcm ni nak jadi tak yah tunggu 3 jam or 3 minit..3 saat lepa pun bleh hilang..
KAlau tempat sesak2 sgt toksah le bawak budak kalau nak shopping..dah tgk sale 50%..70%..of course mata tuh melekat kat barang2 sales...kan..


Yey....cuti panjang...HAPPY CHINESE NEW YEAR eh..berhati-hati di jalan raya....!
yey..yeyye...balik kampungggg..hohohoho balik kampunggggg..hooooohohoho balik kampung...best dok..we ols nak buat makan-makan lah..coz cuti panjang..so expected sumer ahli keluarga akan balik kampung. I had plan something already, but since my sis and mak hope everybody balik kg..aku pun balik le..aku last balik end december..so ni kira lama dah dok balik..so mak and my sis nak buat makan-makan katanya..nak celebrate sukri..hoooo..ok leh...now pun dah susah nak berkumpul..coz dia duk asrama..so aku dok tgh pikir-pikir, nak masak apa... harus ke aku mengipas satey nih...

2 comments:

Beruang Madu said...

Ya Allah Cat, Ya Allah... seram nya aku dengar cerita ni.. kau risau kan anak2 sedara aku yg for sure defenseless tu.. aiyooo serammmm aku...

Catz said...

yer..seram ek...so pesan le kat mak abah mereka, jaga anak baik-baik. Nak main dlm kawasan rumah and make sure jgn pi jauh. Mesti dlm pengawasan or dewasa. Dont talk to stranger.if ada apa2 mencurigakan, jerit kuat-kuat.