Saturday, February 2, 2008

Tensi...tensi...

Gordon Ramsay

Hari ni Sabtu. Awal pagi dah bangun, lepas solat Suboh tidur kejap then buat sarapan. Duk leka mengemas lepas tu, HA..sib baik tak terlepas Hell's Kitchen. Terus on TV, channel AFC, 703 .
Pada siapa yang tak tahu atau tak tengok, Hell's Kitchen ni rancangan reliti TV lah...pertandingan memasak lah gitu. Foundernya si Chef Gordon Ramsay tu lah..sapa pernah tgk program F word kat chanel 703, ha tulah dia orgnya. Kira kalau mcm dlm rancangan Apprentice tu dia ni kira mcm Donal Trump lah. Peserta 12 org, 6 lelaki, 6 perempuan. Boleh tgk show info dan sebagainya disini, Hell's kitchen.

Untuk season yg aku tgh tgk ni, kumpuan di bahagi 2, Red Team perempuan dan Blue Team lelaki. Background mereka macam-macamlah..ada yg mmg keje chef, ada yg stock broker, ada yg keja as pizza maker etc).Kira pertandingan lahkan... Last week Blue team menang, Red Team kalah dan as rancangan reality, team yg kalah akan di eliminate le sorang ahlinya. So last week red team dah hilang sorg ahli.This week Red Team menang..yey! Ops, hari ni dua kali Red Team menang, 1st masa potong daging. Second utk dinner kat restoren tu.Tapi hari ni banyak insiden, Larry masuk hospital kerana tertekan...tensi gituh (ni bahana dia punya potongan daging semua salah dan aku rasa sebab dia juga Blue Team kalah..hahhaha, dia ni Fishmonger)..hihik..dan Heather plak terbakar tangan..ehm terkena api masa duk kalut2 tu kot..isk...aku suka Heather, dia mmg ada leader ship. And episod hari ni sorang ahli Blue Team di eliminate iaitu Gabe. Hehheeee....aku lupalah back ground dia apa tapi hari ni Chef Gordon Ramsay tu marah benor le dgn dia. Last week semua pelanggan balik coz none of the group yg sempat or dpt prepare food ikut standard Chef GOrdon Ramsay nih..Boleh imagine dak, Chef Ramsay ke dapur, and check le keje derang and bila dia tgk food tuh tak berkenan, dia bleh hempas pinggan or instruct derang buang terus makanan tu terus ke bakul sampah dan suruh masak semula. Sudahnya, takde pun makanan yg terhidang..ekkekekke...ayooo..sgt tertekan woo..Chef Gordon Ramsay itu tersgt lah garang and word yg keluar dari mulut dia punyalah...Fu*k etc..semua keluar wo...tensi sungguh tgk program ni..hehheheh. Kejap-kejap dia ke dapur Red, kejap2 dia ke dapur Blue. Hari ni Team merah menang sebab ada 10 hidangan yg dpt disediakan, tapi Team Biru zero.Hahha...Kalau aku yg jadi pelanggan pun tertekan le ..bayangkan le..nak tunggu dpt makan main corse pun 2 jam..ayoo..last2 semua balik..and apa lagik, chef Gordon Ramsay itu sudahla mengamuk laaa...aku yg tgk pun tensi...hehhehe..dia suka jerit "I Had Enough!!!!" sambil hentak meja..ayoo..seremss...ngerii..ketakutan semua...tensi semua.
Lebih kurang mcm apperantice, team yg menang dpt ganjaran, yg kalah kena denda. Anyway aku tak sabar tunggu next episode....

2 comments:

purp said...

cite ni mmg menarik. masa season 1, i mmg follow. tp seson 2, asyik luper jer. rasanya yg u tgh tgh skrg ni season 2... kat ntv7 dah abis dah pun.

Catz said...

aku tgk hell's kitchen ni aku plak yg tensi..hehehe