Tuesday, May 19, 2009

Makan apa di Miri?


Kalau takde gambo makanan, tu bukan blog aku le kan namanya,..hehheheeee.. tu mesti blog org lain yang berbicara soal-soal serius..dah blog aku ni temanya makan-makan..jalan-jalan....jadik kenalah ado gambar makanannya..walaupun cuma gambo cikedis.
Tapi aku bukan nak ckp pasal cikedis (eh...dah lamanyaaaaa tak mkn.)..tapi bersangkut dgn lawatan ke Miri weekend semalam ni...Tapi entah ek...sebab masa singkat, so tak dapat sgt lah nak explore banyak food. Aku pi yg makan yang wajib-wajib je la..apa??? Umaiii?? adooo gambornya....itu entry nantik-nantik la...
ni nak cerita hok pebret dulu..
Lepas check -in kat marriot..badan dah gigil laa....ala..tadi on the way dr airport ke hotel tak perasan ada kedai makan ke apa...sini bukan cam Batu pahat or Bandar Baru Bangi..ko drive sikit baru 5-6 kali tayar ko pusing dah nampak kedai makan " Kedai makan Makcik Kiah", atau " Restoran ayam kampung Pak Mat 24 jam" or "Restoran Ameer Ali 24 jam". ...sini banyak nampak kedai-kedai makan cina je.
so terusss ke hotel..lepas solat...jom carik makanan..jom-jom...
(eh..kat bilik ada sebakul makanan..tapi mak tak lalu la..seketul coklat kit kat kecik regenya RM9.00, bukan kenyang pun..kalau nak kenyang aku kena makan sekurang-kurangnya 10 ketul kot..tu dah RM90.00..ekekkekkeke..gila.,).

Dari Marriot..ke Taman Selera..laa..tak bukak la..dia bukak petang. Tempat ni tempat makan tepi laut, ada taman tmpt org lepak2 tepi laut la...aku lalu ptg2 meriahhh nya.

So...redah je drive ke arah Bandaraya Miri...eh nampak cafe tepi jalan. Jamilah Cafe namanya.
Singgah je lah...hilangkan lapar. Ha..nak makan apa??? Tgk menu..ada mee Kolok dan Laksa Sarawak. kenalah makan. Ni bukan 1st time aku pi sarawak, so menu ni takdelah asing pada aku or saja2 pulak tersasul sebut mee golok. Mee KOLOK oke...


Mee Kolok . Mee Kolok ni mee (yg mcm megi rupadan teksturnya) dihidang dgn daging.

Ni set mee kolok, ada sup dan sambal dia.

Laksa Sarawak.
Laksa Sarawak ni guna mihun. Ada udang, isi ayam , telur dan kuah laksa.

8 comments:

en_me said...

ko tak terai nasi lelapan kat miri corner tewww kerr.. ehehe

CATZ said...

en me..
makan...makan..hehehe..next entry.

myself said...

minat amik gbr juga
welcome2

anja said...

selalu dengar cerita pasal mee kolok nie, tapi tak pernah try ler...nampak macam sedap..

CATZ said...

hi myself,'
welcome to my blog!
happy reading,

CATZ said...

anja,
welcome to my blog!
happy reading ya
sedap jugak lah..tgk tempat..hiks..

SiMpleSmArtErMe said...

catz..mee kolok & laksa sarawak nih ko bedal sorang ker??

CATZ said...

simple...

bedal bersama sang bedal...hehehehhe..