Sunday, May 17, 2009

toolkits bila tersadai..

In 36 hours..aku dah 2 kali tersadai ni..
bukan di kepulauan....bukann..bukan..
ala-ala cerita apa tuh..yg dia stranded kat airpot tuh..lupa sapa berlakon tuh..yg negara dia ada problem apatah..so dia ada masalah kewarganegaraan ke apa tah...so dia tak leh kemana2..
duk le berumahtangga, tidur, gosok gigi kat airpot.
tapi mak bukanlah tersadai di sebabkan mak ada masalah warganegara ke....airport kena ambush ke....bukannn...
tapi......
semalammm...
dah naik atas flight...ketua peramugara/gari dah tutup pintuuu...tetibaaa....
eh...bukak pintu semulaaa??? dan berduyun (eh...exegarate sgt..sebenarnya 2 org..kekeke) engineer mereka naik atasss.....
"ladies and gentleman..our flight will be delayed due to..bla..bla..bla...our engineer do..bla..bla..
sila duduk dgn tenang ,kami meminta maaf....bla..bla.."
semua dah resah....adalah around 30 minit..sampai katam majalah aku baca.
tetiba

"ladies and gentlelman...due to problem with our,..bla..bla..fire warning system..bla..bla...we need to do a testing on teh system. due to that all the passanger need to disembark and return to the depature hall. we expected to depart at 9.00 a.m (whichhhhh is 1 jam lagiiiiii). If u need any assistance do contact our ground staff . [ aku nak nasik lemak spesel dgn teh ais free boleh tolong tak staff??..mak lapo.] Aku dah lah lapar gila...
Dan...total semua..delay almost 3 jam. Bengang?? taklah..keselamatannn lah....
benda2 cam ni di luar jangkaan. so...

oh.. itu cerita masa pegi...
masa balik ni...
flight dah re-timed 2 kali dah niii..
uwaaaaaaaaaaaaaaaa....nak suh mak tidur sini keeeee????

lepas pulang kereta tadi (sewa kereta di airpot)..aku pi surau..solat asar ..pastuh maghrib (sini 6.30 dah maghrib)...pastuh...ZZZzzz kejap (ye.....tak elok tidur dlm surau..tapi aku dah letih sgt ni..ngantuk lagiii...)..
nak pi check -in....uwaaa...flight RETIMED!!!!!!!

so..

i need toolkits for this situation.
biasanya...
kamera. bosan2..mula2 amik gambar sendiri.


tunggu belum lama..senyum boleh lagi..

dah lama sikit..amik lagi gambar ..kuar tangan pulak...kekekkee..


dah lama sket....ON lappy.. penat duk atas kerusi...duk atas lantai...dan buat mcm rumah sendiri.walaupunn kan...kerusi kat bawah nih sgt tempting melihatnya..rasa nak niarap..dgn laptop...ala2 atas katil...eh..tak sopan??..cam menadah pulakkk...
duk aku sedap2 duduk atas lantai ni..
"eskusme.."
aku : ...hah?? (nak kena marah ke??)
"u pi KK?"
aku: tak...
huh...legaaaaaa..ingat staff epot ni nak marah aku...

baring sini best ek??

oh..mat salleh yg duk dekat2 aku dah main lat talilat dgn anak dia atas lantai...wah..ala2 piknik tepi pantai..
kedai kat epot ni pun dah banyak tutuppp.....executive lounge pun close sudah...kedai emas depan aku ni pon tutup dah...kat dlm departure hall ni mana ada byk kedai..lain le kat bwh tadik....

ni le toolkits aku..
1. lappy (boleh buat kerja atau main game)
2.MP4 player (dah abih ulang2 aku dgr lagu jiwang2 nihh)
3.food
4.drinks
5.beskot
6.kamera

aku dah nak abih tulis entry ni..tgk kat board..flight RETIMED lagi!!!!
sat..mak tgh lap air mata ni..
sampai rasa nak heret beg tidur atas lantai.

16 comments:

aianna said...

akak...jom le kite berwebcam...

rai nak tunjuk rai tgh golek2 atas tilam dlm bilik n nak ZzZzzz...

wakakak kejam kejam

p/s: ptut pun lmbt nau reply!tgh men msk2..cettt

Linda Abdullah said...

Haih sian nye Catz.. tido jer lah kat kerusi tu, tak pun buat-buat pengsan sure flight di cepatkan..he.he.hee lawak tul ah, Linda pernah jugak kene flight delay nih, tak tau nak buat apa dah sesorang, mati kutu nyah..ke.ke.kee

AYU said...

alahai siannye catz.

eh, cerita tu rasanya 'the terminal' kot. yang tom hanks berlakon dengan catherine zeta jones tu eh? fav tuh :p

tunfrida said...

mungkin sekarang dah selamat terbang barangkali...

catz...catz...saya suka baca blog awak..macam2 cerita. akkekke

apa khabar henpon yang tenggelam tak timbul aritu?

Anonymous said...

waaa..game cooking academy...

kucingorengemok said...

biasa tengok friends? "there's something wrong with the left phalange"... hehehe :)

p-na mama oja said...

alahai... loteh tu menunggu.. cat sorg2 ke? klu ada geng2 ok le skit...

CATZ said...

aianna,
sadap youuuuu..mak jeles nihhhh..mak ngntuk..penatttt..
hehhehe..now dah selamat sampai rumah.sehari suntuk aku tidur..
hehehheheh

CATZ said...

Linda,

sesekali kena delay mmg sgt bosannn..
ni kali kedua aku kena..dan naik aas..sedap2 lunjur kaki kena tgurun balik..uwaa....
dah le pi balik delay...sgt bosannn. cam berumahtangga kat epot..

CATZ said...

AYU,
yup.the terminal...aku siap pi panggung wayang tgk citer nih..

CATZ said...

tunfrida..
thanks for keep reading...
yup..dah selamat terbang dan sehari suntuk dah tidur kepenatan.

henpon tu??
dah beli baru.hehhehe..tensi jekk.

CATZ said...

anon..
hi..thankd for reading..
cooking acad?..yes...
main jugok ke??
best kannnnn...

CATZ said...

kucingoren,
dah lamaaaaa sgt tak tgk frens....
eh..ada lagi ke siri tu..hehehhe..
(nampak beno bukan fan..hehehhe)
btw..
thanks kerana sudi singgah.

CATZ said...

mama oja..

mmg letih..dah selamat sampai rumah dan letih gila..sehari suntuk tidur.
badan lembik semacam.

CAHAYA said...

citer yang Tom Hanks stranded kat airport tu tajuknya The Terminal! :P

CAHAYA said...

citer yang Tom Hanks stranded kat airport tu tajuknya The Terminal! :P