Monday, May 18, 2009

Trip to Miri

Selamat datang ke Miri!
2 jam 20 minit pernerbangan sampailah di Lapangan Terbang Miri, Sarawak.

Lapangan Terbang Miri


Travel time ada outbreak mmg perlukan kesabaran. Keluar dari flight nak masuk ke area pemeriksaan imegresen, kami di tunggu oleh kakitangan KKM kot...hulur tangan , dia bubuh/sembur antiseptik, kena sapu ke dua-dua tanga. Ni utk matikan kuman kot. Lepas tuh, kena isi borang kuning (borang status history dan status kesihatan). So kenalah isi..dlm tuh kena isi history perjalanan, status kesihatan, nama,ic,alamat, dari mana etc.

isi borang kuning

Lepas isi borang barulah melepasi pemeriksaan imegresen.

kakitangan jabatan Kesihahatan yang sedang sibuk bekerja membuat saringan kesihatan...good job!

Dan kena lalui saringan kesihatan, serah borang kuning tadi dan jawab beberapa soalan seperti 'pernah ke luar negara baru-baru ini?".... then dia amik suhu badan. Suhu aku 35.8 darjah C.
Memang le rasa leceh kann...tapi sebab now kan nak bendung wabak yg disebabkan virus A H1N1..so kena lah ikut segala rlangkah yang perlu.
Then..
keluar..cari dan uruskan sewa kereta. Sewa kereta Kelisa dgn reasonable price.

dapat peta Miri secara percuma. If takde peta camna nak jalan...

meet my comel Kelisa.

First time drive kelisa, tapi sebab auto, no problem lah...best gak..cute je kereta nii...

so...ke mana kita??

to be continued...

13 comments:

@xiM said...

holiday kaa catz??happy holiday!!

atty's said...

sonok nya catz..jalan2 lagik

en_me said...

me baru balik dr miri bulan feb yg lepas.. uhuhu, salammms

SiMpleSmArtErMe said...

pakai GPS ehh?? ker pakai redah jer??

aianna said...

akak nk ke tmpt cik boye!!!!wiiii!!!~

CATZ said...

axim,

hi...thanks..yup hohoholiday...

CATZ said...

atty,'
seronok gitu-gitu je...
amacam tgk konser AF?..best?

CATZ said...

en me,
salam...thankd sudi singgah.

CATZ said...

simple..
guna peta...tgk signbod..
hehheheh

CATZ said...

aianna,
yer..akak ke tempat cik boyerr..

Anonymous said...

berapa sewa kelisa tu? ada contact number dia x?

Anonymous said...

babe.. berape sewa kereta kelisa tu.. sewa kat ne? ada contact no?sy nak g miri gak ni..

-suraya-

CATZ said...

hi suraya..

sewa kereta tu RM150. sewa di airport. walk-in je, tak booking pun. sewa dr tengahri..flight saya sampai around pukul 12.30tghari kot...sampai esoknya saya pulang pukul 6 petang.
harganya boleh bargain..ada beberapa kaunter sewa kereta di sana..try tanya2 utk carik kereta yg sesuai dan kena dgn bajet.

catz