Thursday, May 21, 2009

Taman buaya cum mini zoo, Miri

Catz memandu menghala ke Kuala Baram. Saja merayap. Miri ni takdelah susah sgt jlnnya. cuma banyak round about. ko jalannnnn..jumpa round about...jalannnn jumpa round about..haa..gitu lah..Miri ni dah sempadan Brunei, saja je drive ke sana.

driving ke Kuala Baram


ke Kuala Baram?.. ASEAN Bridge?? Zoo? Buaya?

Ha..tetiba sampai kat Taman Buaya. Ni salah satu attraction kat Miri.

ewahhh...bergambar bersama cik buaya..ala..kalau u ols sampai sini, sure nak bergambor dgn dia gak..apa??..buaya betul?? ko nak kena ngap/libas ke cik Kiah???
Bayaran masuk RM10.00 (dewasa/Malaysian)

Ha...ni apa??.. telur masin??..yg mkn dgn nasik kerabu??.bukannn...bukann..ni telur BUAYA..

Buaya pun ada jenis2 nya..ni telur frsh water buaya.. ehm...(mcm pearls plak..hehhe, ada fresh water, sea water...kekekke)

masuk je, akan nampak luassss pokok teratai...cantik..sayup mata memandang dgn bunga-bunganya yang besar-besar.

kuntuman teratai..


Dalam ni ada platform di mana kita bolehlah melihat buaya-buaya yg tengah melepak dlm kolam masing-masing. Banyak gila buayanya..tersadai beramai-ramai. nampak cam diammm je..kenyang kot. masa catz dtg, ada ramai pelancong jadik derang buat demo bagi makan buaya.
Aku leka tgk sampai lupa nak amik gambar. besar-besar oke buaya tuuh....kalau aku ni dicampak..tah2 sekali ngap dah katam. hehhehe...

tgh meeting kewww??

food please...pizza?...nasik??


Taman buaya ni cam mini zoo, so ada banyak binatang lain yg boleh di lihat..cthnya..mcm kat atas ni..
panas gila lah..so aku takdelah merayap semua tempat....

me..the crocodile hunter..heheheeeeeeeeeeee..

7 comments:

neezareef said...

wah catz the croc hunter...fuyooo...

aianna said...

wahaha!semangat gile catz the croc hunter 2 kak!segak je...olololo =P

CATZ said...

neeza,
ada gaya takkk??..ahhahahhaa..

CATZ said...

aianna,

mak ada lah gaya gitu ye nokss??
hehhehehhehe....

makdaracute said...

hehehe...nampak ganas ler catz jadi croc hunter...

SiMpleSmArtErMe said...

Gelak besar simple tgok..Gagah betul CATZ..!!

akira nagasaki said...

leh ganti steve irwin.. buaya2 tu semua gojes2 belaka katanya hahahah