Thursday, May 14, 2009

menu sihat : ikan steam

Finally aku jumpa ikan steam yang sedap. Ni lah upah setelah bekerja keras few hours work out at gym dengan cik Roy. (motipp?? lepas burn kalori pegi meno-up kalori??)

Roy: jum..kita makan benda steam2....baru le namanya diet sihat
aku: hoh?? komplikatednya...
Roy: jom makan ikan siakap steam.
aku: mak bengkrap nok kalau mkn siakap steam hari-hari kat kedai utk diet sihat mak.
Roy: ke ke ke..jommm...

Roy yg jumpa kedai ni. Citarasa Azizah nama kedai makan ni.


kedai ni ada dua section..yg tak air cond dan bahagian aircond. Sebab cuaca duk panas..we ols duk dalam lah..cantik je kedai ni...

menu..klik photo to enlarge for full address.

sejukkk..air belimbing.

akhirnya....order ini...siakap steam yg banyak sayur/halia/daun-daun.

siakap steam..rimbun menghijau.

kailan..i likeeee....hijauuuuu!!

telur bungkus (apa yg dibungkus?? ayam + daging) eh..roy..apa kaitan telur bungkus ni dgn menu diet ko?..explain plis..

hah..licin ko siakap steam nih..hingga titisan darah kuah terakhir. Memang sgt sedap and perfect siakap steam. kepala ikan ni pun hilang..hhahaa
Best!

20 comments:

atty's said...

geram je aku tgk ikan tu catz..

CAHAYA said...

bestnye siakap tu. Jeles woo!

bozzobattousai said...

giler nampak sedap...tapi siakap steam bozzo tak gemor sgt...hamis...siakap 3 rasa fav...

abanglong said...

wah...sangatlah menggoda itu ikan!

Anak Jawa said...

ternampak2 tuan punya blog mkn slim lps amalkan diet/gaya hidup yg sihat ni!!!

pinkebaya said...

cik kucing, bilekah kite akan kesini lg?
Bozzo, u should try the steam fish here..seriously no hanyir2 at ol!
was very sceptical in the beginning but bile sampai sekelip mate miss cat n i ratah ikan tu hinnga hilang kepala :)

CATZ said...

atty,
kalau geram..pegi ajalah ke kedainya..
aku pi yg kat sg ramal luar..
kat tmn seri kenari ke apatah namanya..

CATZ said...

cahaya,
mmg sgt sedap..sampai licinnn aku makan...heheh

CATZ said...

bozo,
trust me...yg ni x de hamis/hanyir langsunggg...malah sedap gilaaaa siottsss....try le if ko ke kajang..jrg lah nak jumpa siakap steam yg sedap....sampai licin kami kerjakan..kepala pun hilang..

CATZ said...

abg long..
tergoda?..di goda?
kehkehekhe...mmg menggoda ikan tuh.
kepala pun hilang lesapp.
hehhee

CATZ said...

Anak Jawa,
belum lagikksss,,,
hahahahhaha,,on the way laaa..
see lah lagi 2-3 bulan..kehkehekeh..

CATZ said...

pinkebaya..
mak mcm biasa lahhh...rabu/khamis boleh le..dgn syarat..ko ikut ke aku pi gym..if nottt..kenottt..hahahahhaa..
yup agree dgn pinkebaya..no hanyir2 at all..try!!

pinkebaya said...

ekekeke...
bisa diatur...
hmmm...so betul la peribahasa " tiada kucing yg menolak ikan hatta di steam sekalipun " :) kerana cik kucing kite ni skali nampak ikan terus ngap ;)

Wahidah said...

wah siakap stim..lama tk mkn ikan stim ne sis

Linda Abdullah said...

Wah kepala ikan pun dah hilang.. ini betul2 diet sihat nih..hik.hik slim..

aianna said...

em em em...kak..mane ni upah org yg bertungkus lumus memberi tunjuk ajar mengdonlod,install n mengkerek game neh..muahaha~! ;D

CATZ said...

pink..
bila??
call me yea!

CATZ said...

wahidah,,
diet kaedahnya,,
thats why mkn steam..if not prefer 3 rasa..tapi steam kat sini sgttt sedap!!

CATZ said...

Linda..
kepala dia pun masuk dlm perut makk..
hehehhe

CATZ said...

aianna..
nanti adalah upahnyaaaa..tungguuuuu,.
hhehheh