Tuesday, May 26, 2009

Mango sticky rice

Thailand famous with their food and culture. So...wut goes into my stomach after 2 hours touched down at Suvarnabhumi airport..
gigih naik skytrain ke MBK for...........
haaa..ni dia...duk teringat lagi...

Mango sticky rice or Khao Niaow Ma Muang

Thai dessert, mango sticky rice , an absolute must try!! aduh...sedap meletop...nyummmm...!

Senang je buat dessert ni, tapi aku tak pernah try. Biasa makan je...but this one..catz makan originally in Bangkok!!! yuhuuu.....!!

21 comments:

roseazmi said...

hmmm..hmm..sedapppnya...buatla catz..saya anto mangkuk tingkat dr Christchurch ke bangi..

cikgu zainab said...

Catz,
Mama pernah makan..tapi kat malaysialah kan..sedap. macam2 cara dia orang makan pulut nih!

hazali said...

semalam kami rakan2 serumah makan kuini, boleh guna kuini tak nak buat sticky rice ni
(pagi tadi -sorg masuk toilet, sorg selsema,sorg mulut gatal2)
haha

noniey alias said...

memang nampak best.. pernah makan sekali.. memang sedap ah...

@xiM said...

aku gila habis ngan menatang nih!!suka sangat sangat!!

atty's said...

huhuhuh..shedappppp..

Rozita said...

salam ziarah..
fuhhh sedap nya..meleles

bozzobattousai said...

perghhhh...nampak manis sgt tuh...sedapnya...

NenekPenne said...

i'm craving for this dessert... look yummylicious..

anne said...

saya tak berapa suka pulut, tapi mango sticky rice ni memang layaannnnnn. i like!

CATZ said...

rose,

senang je buatnya rose..ko sure bleh buat..heheheh..aku yg duk sini pun tak pernah buat..hehheheheee....

CATZ said...

cikgu zainab,
now nak dpt thai food senang je kat mana-mana...dessert nih femes...kat food court big mall biasanya sure ada..
tapi tak sama mkn original kat thailand..hehhehee...tapi nak buat sennang je..sure mama boleh buat..resepinya bleh google2 je...maklumat dihujung jari...hehhehe

CATZ said...

hazali,
'selamat dtg ke catzscafe.
terima kasih kerana singgah..
kuini?
hahahhaa...kuini tu getah dia bahaya lah..silap2 boleh berkudis mulut if makan tak basuh bersih2..hehhee..
kiranya jadik kuini sticky rice..
tapi bau kuini kuattt kan??>.
puhhh...sedapppp..cuma getah dia tuhlah...gatall..

CATZ said...

noniey,
memang sedapp...lemak gila santan dia..bau harum semacam...

CATZ said...

axim,
apa lagi..haaaaa...next trip..bangkok lahhh...hehhehehe...makan puas2 pulut mangga ni sampai terbaring-baring...hhehehehe..sedap siott....

CATZ said...

atty,
memang sedap..
eh, bila projek cendol kita nak On nih...hahahha..dah berkurun nihhh..

CATZ said...

Rozita,
salam perkenalan. thanks sudi singgah ke mari...
happy reading ya...
memang sedap meleleh...heheheee....
harumnya santan tu...

CATZ said...

bozzo,
memang sedap,manis dan lemak berkrim..hehhehee...

CATZ said...

nenekpenne,
memang sedap....yummy sgt..lemak berkerim....hiks..

CATZ said...

anne,
saya pun bukan pengemar pulut sgt...tapi dessert nih sedap gila...(tu pun tak habis pulutnya catz mkn...)...hehhehehe...
mangga nya lemak manis...

NenekPenne said...

disebabkan blog u, i dah dapat beli this dessert malam tadi kebetulan pulak kat satu mall tu ada thailand food fair..apa lagi.... rembat satu...RM5.00.. bebaloi...sedap!!!!

malam ni nak pegi lagi nak makan tomyam sup dia...slurrrppp...