Sunday, May 3, 2009

terima kasih cikgu aerobic..

Habis meronda pasar malam Wakaf Che Yeh, tgk jam...aaa..dah hampir 7.30 malam. nak balik...
duk tepi jalan, tunggu kot ada kelibat kereta sapu / teksi..tapi takde...hah...................
makk..uwaa....nak jalan kaki?..err..arah mana nak jalan pun tak tawww.....
awwww.....
konon2 nak naik kete sapu, tapi bayang pun takde. Iskk....
bas?? pun tak nampak bayang. Lagipun, tak reti pun nak tunggu arah mana...aaaa...
duk tepi jalan dgn tangan penuh dgn plastik makanan..erkkk..
pi tanya org..dia ckp..teksi ptg2 mcm ni kat area ni susahhh.....
arghh....

tetiba....

aku lalu depan kedai..nampak satu kereta kenari berenti yg dipandu pleh seorang perempuan...berenti depan satu kedai...sorang pompuan comel masuk dalam kereta.
aku duk pikir..tanya je lah kot2 dia bleh tolong ke kannn...kan...
lagipun malu bertanya sesat jalan....dan malu bertanya karang aku tidur tepi jalan pulak...tak mooo...tak nak aaa bersila tepi jalan mkn nasik kerabu...hukhuk....

aku dgn buat muka cool...menghampiri kereta kenari tu...
ehh..kebetulan wanita tersebut turunkan tingkap kete dia...

aku: Assalammualaikum..
wanita dlm kereta: Walaikumsalam
Aku: makcik...ke mana arah hotel Renaissance?
Wanita dlm kereta: arah sana...
aku: camana nak dpt teksi kat sini ye?
Wanita dalam kereta: susahhh nak dpt teksi waktu gini...
aku: ehm.....
wanita dalam kereta: mari dari mana?
aku: KL....pi pasar malam tadi..nak balik hotel
wainta dalama kereta : marilah, mokcik hantar ke hotel
aku: eh..tak susah ke? (dalam hati duk melompat2 oke..yabedabeduuuuu!!!)..
wanita dalam kereta: marilah naik..tapi kereta makcik ni bau busuk
aku: takpe...
(then anak dia duk alih-alihkan barang,,)
wanita dalam kereta: sorrylah..my car is smelly...beli udang lupa nak keluarkan semalam...
aku: takpe makcikkk..takpe...

so..kami berbual-bual dalam kereta. Dia kata dia duduk arah berlainan, tapi sebab kesian dia hantar aku..isk...baik kan makcik ni...
dia ckp..dia bau balik mengajar

aku: oh..cikgu ke
makcik: bukan..
aku: pensyarah?
makcik: bukan....ala..saya ni cikgu aerobic...
aku: ahhh?? wahh..sihattttnya..bestnyaaa..
makcik: i am 64 u knowwww
aku:aaa??? ye ke??
makcik: ye..Alhamdulilah...saya dah pencen..tapi now keje lah ngajar aerobic, nak sara anak..yg ni belajar kat UIA. suami dah meninggal...if takde keje esok boleh lah bawa anak jalan-jalan. Tapi esok ada pertandingan aerobic.
aku: oh..makcik jadi instructor pasukan ke?
makcik: takllah..makcik jadi judgest..
aku: oh... (terlopong kejap)
makcik: kat kelantan ni..once a year ada pertandingan aerobic...
aku:Oooooo....



Kami berborak-borak. Anak dia..namanya Dani, ramah gak... hihiihihih....jalan agak jem. Dapat le borak-borak. Dia syorkan, if nak berjalan ke town esok, naik je bas. Dia tanya gak knp duk Renaisannce..tak duk hotel kat town centre sana...dia tanya gak..aku dah beli ke mknn local. Aku ckp le..yg tgn aku dah penuh ni, beli kat pasar malam. dgn segala nasi dagang, nasi kerabu, kuih muih..hehheheheh...makcik tuh gelak je...anak dia pun...kehkehkeh..
Dia turunkan aku depan hotel.

makcik: turun sini jelah..nak turun depan lobi segan..kete makcik ni buruk
aku:eh,,taklah makcik..ok je..
then aku nak bagi dia duit..mati2 dia tak nak..dia ckp dia tolong kerana Allah...
hem..terima kasih makcik....
sampai jumpa pagi..
sempat gak kami bertgukar nombor telefon..
moga Allah balas budi baik dia..

Hah..penuh tak meja aku dgn food...hehhehe..

nyum-nyummm...nasi kerabu daging bakar yang sedapppss...hiks..
(if lah makcik tuh tak hantar aku balik.entah2..cik kiah ni duk bersila tepi jalan makan nasi kerabu..ha-ha-ha.)

12 comments:

roseazmi said...

Catz tak bgtahu saya yg catz nak ke kb..kalo tak boley mtk suh mak saya anto..umah mak dkt sngt dgn hotel tu..kat jalan long yunus..jalan kaki je ke hotel tu..tak ada org kat umah mak..tggl mak ngan ayah jek..dorang suka jenjalan ni..

roseazmi said...
This comment has been removed by the author.
Kal El said...

ahahaha i can imagine you duk bersila dengan nasik kerabu bungkus tu... huhuhu memang nampak sodap. Catz masih kat Kelantan ke? Pi la kat Muzium kat bawah dia ada kedai makan - situ makan daging bakar ngan nasi putih. Sup dan cili cicah dia sedapppppp sangat ekekeke tapi tu dekat 10 tahun dulu la... sekarang tak tau ada lagi idak.

Amazingly Azlynn said...

wahhh, masih kat KB lagi ke catz?

cuti2 mesia sakan ek...

btw, sy org KL tp ayah sy org KB..:)
slalu gak balik KB..hehehe...

ps:terliur arr tgk nasi kerabu tuh....slurppp!!!wakakaka....

Romie Pujaan said...

pegi kelantan x ajak errhhh

CATZ said...

rose,

hai....eh ye ke..laaa...rumah emak rose dekat2 renaisance tuh ke??..iskkk...tuhlah..tetiba je decide nak pegi...lama dah pun tak ber-YM dgn rose..
hem..saya ada jugak berjalan dekat taman perumahan dekat2 renaisaance tuh..belakang dia...beli nasi berlauk...'
iskk...kalau tak dpt le jln2 dgn emak abah rose..
hiks...
lain kali lah kot..mana tau nak pegi sana lagi....

CATZ said...

kal el,
kedai nasi ulam ke??
catz ada pegi..tapi yg ni perkampungan kraf tu...
best gila nasi ulam, gulai ikan patin dia...perghh......
aaaaaa.....cedapppp weh...

CATZ said...

Amazingly Azlynn,
oh..kira u ni ada darah kelantan lah ye..
hem...saya suka kelantan sebab ada food yang unik-unik...
nyummmmmm...

CATZ said...

Romie..
hahahha....pernah tak smapai Kelantan??
pernah kannn???

~H @ N i ~ said...

sis still kat kelantan ke?? alamak kite mcm nk g kelantan lala nie gak nie..teruja tgk n3 catz.. nice holiday ;)

Kal El said...

haaa betul la tempat tu catz... huhuhu sedapnyeeeee

Anak Jawa said...

elehhhh lain kali sinsing jer kaki suar tuu tayang betis. kompem berduyun2 keta nk tumpangkan catz balik hotel....