Monday, November 10, 2008

Jejak kasih (the story)

jejak kasih part 3:

Ni kan,..1st time dalam idup nak jejak kasih dgn kawan sekolah...dulu-dulu (10 tahun lepas)...pernahlah terserempak kawan sekolah rendah yg dukung anak ke..etc..
pernah jugak..balik kg..pastuh terserempak dgn kawan sekolah rendah yg tetiba menegur aku di kedai depan kampung...dgn ayat standard..
mamat yg tidak dikenali: "eh...catz kan??...."
aku: aaaaa????...ko sapa?

mamat yg tidak dikenali : akulaaa...ayob...
aku: aaaa??..ko?..eh... (dlm hati aku kan..ckp..muka tak samaaaa punn..fizikal lagii laaaa..lain..
dulu dia suka ejek2 aku...pastuh aku kategorikan dia jahat..ala2 samseng kg dusun)..
mamat: ko keje kat mana?..
aku: errr..KL..(uwah.mak perasan keje KL)..
mamat: errr....cotz mana?.kalau dah tanya catz..sure tanya cotz... (kami ni femes kat skolah)
me:..errrr..keje kat penang..

mamat: haaa..tu isteri aku (tunjuk ke seorg perempuan manis tgh dukung anak kecik..terkial2 bayar barang kat kaunter)
me: ooooo.....(huh...muka lain siot... dan sasa badan.) dulu comotttss badan sekeping...

ekekkekeke...
tu antara yg aku pernah terserempak laaa....tu je sekali.

tapi dalam 5-6 tahun ni..aku tak pernah terserempak dgn sapa2 dah..jiran depan umah yg dulu sekelas dgn aku pun aku rasa dah 5 tahun aku tak jumpa dia...huh...

SO..
weekend semalam..

hari ini dalam sejarah la..
aku berdebar nak jumpa kawan sekolah menengah..kami ni daerah dekat tapi sejak lepas SPM..kami bawa haluan masing2..aku study tmpt lain..dia pun tempat lain..
oleh kerana dia ni ckp omputeh berabuk..dan dia minattt sgt subjek BI dan usung novel ingeris kulu kilir..dia amik TESL..patut fly ke UK tapi tak jadik....eh..tapi dia berjaya juga ke UK---->M .

ok lah kan...hikhikhik..walau kami ni jawa..dia nih jawa inggeris..hhahaha...
sebab si noreh pun nak mai..aku pakat ajakk juga dtg...dpt no dia dr kwn lama juga...rupanya dia keje di putrajaya..laaaa..dekat je kami...dan rupanya dia pun beli apt dekat2 dgn aku..

kami ni masa sekolah..ada nama2 panggilan...aku tortoise....noreh jones turtle..dan kwn aku ni Roy...dia panggel aku 'tot'..noreh 'turl' ..gamaknya kami ni spesis kura2 cute lah kot...(perasan kejap....)..

dah gitu gini..dah set..sabtu malam ahad di aprtment aku...tulah yg aku jenuh dr jumaat lagi mengemas..maklumlah...ku jarang dah balik apartment tuh...

malam tu:

Roy: tottttttt....aku kat luar ni..tak dpt parking..i only have one hour...coz i am in the middle of meeting..kuar kejap..boss bagi kuar kejap...tak tau nak park mana..penuhh.
me: aaaa..oke..aku turun.aku turun.
BERDEBAR oke..dan 15 tahun tak jumpa..tah2 dia dah vouge de pasu bunga ke...tah2 rupa ala2 britney spears
ke...angelina jolie keeewwww...cam ifa raziah ke..
aku nampak satu kereta hijau kat gate..
hah??..dia ke?? (bunyik kat tepon lidah sgt tersimpul2 oke...tuh mak berdebar..)

jeng-jeng...dalam suasana suram-suram..

roy: tott...heeeee..aku kena marah...aku kena marah dgn pak guard..aku nak park kata sana tu dia tak bagi..pot pet..pot.pet..one hour..pot..pet..kalau tak caya..u can keep my key..pot pet.. (dia ckp dalam satu napas oke)
dalam hati aku : KO TETAP KEPOH kan roy..wakakakakka..hikhikhik...ak gurau oke..

(see..dia terus bleh cam aku...maknanya muka aku samaaa suci murni mcm zaman sekolah..hikhik)

catz: oke..aku bagi ko access masuklah..petak sebelah aku tak pernah nampak org park pun (dalam hati..kalau kena clamp ko bayar senirik oke..hikhikhik)
roy: aku tgh meeting.pot..pet...my bos give me 1 hour..and i said..palng lambat pukul 11 aku balik semula ke
opisss..
catz: haaa..ye lah..jom..cepat....
kat parking roy peluk-peluk aku..ekekkee..mak terharuuu..(ko xde niat lain kan royyy..hikhikhik)

pinggan-pinggan yg jadi saksi betapa riuhnya kami malam tu...

sampai atasss....

noreh/cotz : royyyyyyyyyyy
roy: turlllllll
kiss muah-muahhh (exegarate sket...ekekekekke)

roy: eh..aku kena cepat nih....
us: iyolah mekk..cepat makan...
and prong prangg.prong prangggg..wakakkkakakakakakakka...cam nak P-E-C-A-H oke rumah aku...ketawa tak
hengat..aku rasa Epots kompius...kami nih sewel ke hapa...
bergegar aku rasa gelak kitarang bertiga..adlaha dlm 15 skala ritcher...
so bermulalah.salasilah..kemana gerangan kami..

roy pun menceritakan perjalanan dia dr UK-M...ke simpang renggam...tangkak ..putrajaya
noreh: UM ke jepun ke png ke KL ke s'pore dan JB
aku? takyah lah tau..tak best pun.

hiksss....

dan bermulalah...penceritaan ttg peribadi ke perskandalan demi perskandalan kawan aku ni..
hahahhaha..(noreh tekun nak belajo tuu).roy kalau dia nak belajo...ko mintak dia pengeras hokey.l
aku:..hahahhaa...
roy tetap mcm dulu...menten klako....cuma now matured sket...dan nampak sgt mcm keria woman yg busy..busyyy..busy...(bukan kuih keria ye adik-adik semua..kuih keria sedap utk dimakan dgn teh O.)
dgn lawak2 spontan dia...dan aku pun tetiba mcm lawak juga... roy...ko menten vouge de pasu bungaaaa....
eekekkeke....

ROY..ko ingat tak kita satu kelas kena diri atas kerusi sebab bisinggg....sapa yg suruh...'mosquito..."..
ingat dok...anddd...dlm entry sebelum2 ni aku ada cerita cikgu BIOLOGY yg aku suka tuh...cikgu tedy bear..dah meninggal dunia rupanya.....

bersambungg...




6 comments:

Michhi... said...

Seronok jumpa kawan lama, sumer cerita yang dah berkurun pun keluar... hehehe.

pinkebaya said...

tot,
had great time meeting u n yr beloved tle hehe eh cite yg indah2 je pasal mak tau hehe

Wahidah said...

wah smbil makan smbil gossip eik

Catz said...

hi michi...
memang best sgt..segala cerita dr sejak zaman berhingus keluar sudaaa..

Catz said...

hi pink kebaya,,'
memang best gilakan mlm tuh..bergegar dan gegak gempita sekali rumah aku..hahahaa...bila ko pindah kaarang..rumah ko pulak kami gegarrr..
err...memang aku cerita yg baik2...
yg tak baik mak simpannn..ekekkeke

Catz said...

hi wahidah...
bukan setakat bergosip..malas kelar segala cerita hingusan..updet maklumat dan kdg berlaku juga peristiwa anyaman ketupatsss...
berapa biji...tataww..
wakakakaka