Monday, November 24, 2008

The journey..on weekend..

Friday.
Lunch time..jalan-jalan di Alamanda..try to get something for my camera..aaa..takde..??
had lunch alone at RASA alamanda..
Lepak at my apt, wait my sis..
Driving dari Selangor ke Melaka ke MUar ke BP dan JB...

Jumaat malam sabtu...
mengantuk.so decided to have coffee break and petrol at Restoran Jejantas Air Keroh.
then exit at Air Keroh.. saja..hem...
Ronda Melaka town kejap, walaupun malam-malam hiks... oh i like Melaka so much...
then drive tru the AMJ lebuh raya---->Muar-----> BP...
sampai dah mengantuk gila..
sembang-sembang kejap dgn mak dan tidur..

SABTU:

pagi-pagi ..baby Anis dtg...(emak dia bawak la..dia mana reti nak drive sendiri..baru pandai meniarap...pastuh sebukkkkk je nak meniarap tak habis-habis...bila penat dia nangis pulak..)

Pegi pekan dengan mak dan abah..ke Pasar minggu..mak borong pokok orkid..amboii..mak rajin nak tanam orkid pulok..
then pi sarapan dgn mak dan abah kat kedai..saja..lama tak makan luar dgn mak dan abah.

longgokan pokok orkid yg mak beli kat pekan..belum sempat buh dlm pasu lagi..mak letak je bawah pokok...cantek!!
pastuh masak utk lunch dgn my sisters..(aku tlolong sikit je...aku jaga anis..dann...mak bangga nih...aku berjaya tidurkan baby ni dgn jayanya....bangga oke...ekekee...)
pastuh makan..dan siap-siap nak keluar ke BP town....hantar my niece dan kakak....
and aku proceed ke Air Hitam...

kami duk practice nak jadik angkasawan..hikhikhik...


setelah main-main dgn anis...lunch....siap2 keluar...ke Air Hitam...nak fetch Roy ...

Pekan Parit Raja..

Oh...food pit stop..
sampai je..ingat terus amik roy..ke JB..kakak dia suruh masuk makan..oh they have family gathering lah...so masak soto....and....yummylicious...
ahh...sedapnyaaaaaaa ..home cook...
and family roy ni..kakak-kakak..dan abang dia sgt friendly..


hem...puding tuh pun sgt sedap....uuu....makan lagi....bergedel tuh pun sgt yummy lorrr...hiks..
setelah kenyang...kami pun beransur le...ke JB..for jalan-jalan carik makan...

bersambung..

2 comments:

Wahidah said...

I lurve melaka too...huhuhuh

Catz said...

hi wahidah..

ye laa..melaka tanah tumpah darah muuuu..