Thursday, November 27, 2008

Kafe Chawan

Align Center

Dua hari yg lalu, Catz lunch di Kafe Chawan yg terletak di Bangsar (berhadapan dengan Bangsar Village)..
saja nak try...
kawan catz : jom makan kat cawan
catz: cawan? aku makan dlm pinggan
kawan catz: oit..cafe chawan laaaa..
catz: hem???
kawan catz : baru buka...kat bangsar..jom la..
catz: ok..lgpun dekat je kan?
kawan catz: dekatlah..sama jauh kalau nak pi kolej 12..ehehheehe


Chawan Cafe @ Bangsar

jus tembikai

jus mangga (sangat pekat and sedappp!)

mee rebus tulang
mee rebus ni sedap sangat, teringat mee rebus di JB..hehehhe
(so tak kempunan sgtlah tak sempat nak mkn mee rebus kat JB)

besarnya mangkuk..boleh makan 3 org oke...aku makan tak sampai separuh mee rebus ni...

Nasi lemak (nasi, sambal dan rendang sangat sedap!!)

Makanan di sini sedap dan sgt banyak hidangannya...boleh makan kongsi2 kot?? hiks...
antara menunya, mee rebus tulang, nasi lemak, nasi dagang, nasi bariyani,laksa ...kira Malaysia favorite lah menunya kan.....dari pelbagai negeri...
drinks pun yummy..pilihan hot dan cold.....ada kopi Batu pahat,Kopi Muar, Kopi tanjung Malim, Kopi Kemaman, kopi Ipoh dll. Ada juga jus buah, ice blended etc...
worth lah try walau agak mahal..kedai pun kat Bangsar kan...so kalau mahal sikit..logik la kan...
so why not?..mai le try..oke...

tata..

17 comments:

axim said...

bila nak wat review makan makan kat Penang plak..hehe

Anak Jawa said...

pengsan tau setiap kali tgh blog si cats ni!!!!

makaannnnnnnnnnnnnnnn jer kejanya

mohdamin said...

ini mesti kena datang nih. dah lama tak makan mee rebus tulang..

bozzobattousai said...

besarnye mangkuk mee...habis ke ko makan?

Wahidah said...

u ni kan sis dh kalah maria JJCM tu taw...huhuh..u ni kira duta JJCM bloggers plak..huhuhu

Kal El said...

Memang sangat sedap kelihatan nasi lemak dan jus tembikai itu!!!! Kal El mau!!!

Catz said...

hi axim..
pernah dah lama dulu aku buat entry pasal pi penang..tapi masa tu belum jadi blogger tegar lagi....
nanti kalau aku ke penang harus buat review pasal makanan di penang lah..

Catz said...

AJ,

ko nak pengsan??
sila mengucap dulu...
hiks....kang aku panggil org ramai2 amik air siram ko...hehhehe

Catz said...

mohd amin..

ha..pegilah....pastuh bagi komen kat sini ya..

Catz said...

hi bozo,

catz makan tak sampai separuh dah kejang perut kekenyangan...banyak betull

Catz said...

hi wahidah..
er..duta JJCM bloggers?..aalaaa..ramai lagi org lain yg lebih vast review..makan kat tempat canggih manggih..
aku kdg2 je....belum layak jadit duta horrr

Catz said...

hi Kal el..
cepatttt.pegi makan..hehhehe...
tapi kesihatan tu jaga oke..
masih MC ke?

anne said...

salam kenal. 1st time kat sini.

nice foodie blog:-)

Kal El said...

Kal El dah start keje dah... dah seminggu huhuhu

Kal El said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Salam, kalau boleh letaklah harga sekali.. full review hehe so saya gogle chawan sbb nak try ari ni :p

Anonymous said...

siapa owner chawan ni?Ada sijil HALAL ke?Dalam HALAL JAKIM xdk pn.