Thursday, November 6, 2008

Waroeng Penyet..lesson no 1:

Semalam lunch kat sini...
Waroeng Penyet....teringin sebab tgk kat blog org lah ni...
dalam lab...aku duk tenung-tenung satu blog tuh...terus rasa nak makan ni...ayam penyet..indonesian food...uuu..terliur...
so kat sini lah lunch...adalah peristiwa kelako masa duk cari kedai nih..hikhikhik..akhirnyaaaa...jumpa setelah tawaf 4-5 kali...hem.....mari makannn di Waroeng Penyet..

lesson no 1: ayam penyet marinated with JAVA special sause.......

soda gembira...aku pun gembira meminumnya(nak minum jus alpokat tapi takde??).terliur aku tgk kat menu tuh..kan...kan...axa..

order gado-gado..starter lah kengkunun...

bakso penyet

ayam penyet yg dihidang dengan tempe dan tahu goreng dan sambal..catz makan dengan nasi..

uuu..sedap..tapi sgt kekenyangan sebab saiz hidangan besar..tapi kena habiskan juga..
overall..sedap dan mengenyangkan...
oh...
tapi saya tetap nak makan ayam penyet di singapura or indonesia....entah-entah lebih sedap..
aku sukaaaa...tak sabooo..

p/s: eh...ramai artis makan kedai ni...jumpa diana yusuf dan Ifa Raziah and de gang kat kedai ni....hiks...

10 comments:

atty's said...

ko tak larat..napa tak ajak aku...aku leh je abis kan

N.M.Ibrahim said...

tengok gambar ayam penyek ni..terliur ye..dah lama dgr cerita pasal ayam ni, tapi tak pernah rasa...ni mulalah gatal mulut nak ajak hubby pi Ikano ni..

amerbourdon said...

mengapakah setiap kali masuk blog nih..perot akan sentiasa lapa??

apekah??

CAHAYA said...

ni makan sorang je ke ni? hehe. Cahaya penah makan kat sana jugak, sedap meletup ayam dia. macam x cukup je. memang ramai artis waktu Cahaya makan, jumpa Hani dan beberapa artis lain.

p/s: tiba2 teringin ayam penyet!

nazzman ibrahim said...

waaaaaaaaa lapaqqqqq arrr tangok gambar makanan...sedap ke catz??

Catz said...

hi atty..
kalau dekat mmg catz jak sekali....
maybe next time..hiks..

Catz said...

n.m,
cubalah.....sedap tau..

Catz said...

amer...
pergilah try..sedapss..

Catz said...

cahaya,,,
pegile....memang sedap kan...hihihihi..1st time mkn nih...

Catz said...

nazmann,
sedap...try le...sedap dan pedas sambalnya..