Monday, November 3, 2008

Morib... (makannn lagi..)

gerai seafood di Morib..

Pagi semalam..pergi ke pasar tani...beli barang dapur kering/basah utk seminggu..then beli sarapan
Semalam...tengahri..catz masak mee bandung..try perencah mee bandung yg beli kat Muar last week..hiks..senang gila keje memasak now nih...tinggal siang udang, dan hiris daging, sawi, tahu.masuk dalam kuah..senang dan jimat masa..sedap pun sedap..

dinner...malas lah nak masak...dah plan nak ke KUala Selangor lah sebenornya...meroyan aku tgk org duk pi makan kat Riverview pastuh tayang-tayang gambar food taww..konon-konon nak kesana lah..
tapi...te-ti-ba..rasa malas..dah le jauh kan.hujan plak tu..at least 1 jam 30 minit...balik lagik?..dah le malam2..
kalau stay sana..then tgk kunang2 kat Kg Kuantan tuh oke jugak kan??
next time lah...
so..akhirnya ..pegi ke MOrib...hiks...bukan lah ada makan yg spesel pun kat sini...gerai-gerai seafood biasa yg mengadap laut...kat sini yg biasa org suka nak makan..sotong bakar...bukan sotong basah tuh..tapi sotong kering..yg dihidang dgn kacang (kacang tanah kot) dan sos yg sedap..manis-manis pedas...ni kali ke 3 aku makan sotong ni...uiii..dah lama aku tak dtg..dah naik harga..


sotong bakar..sedap! rege ni RM10.00

selain tuh, konon nak makan ikan bakar..tapiii...tak bestlah...mcm ikan terbakar je rupanya...rasa ?..tasteless...tapi sebab kena bayar, kenalah makan jugak...

otak-otak...nyum-nyummm ..sebijik RM0.60..

ikan pari terbakar bakar

sup tulang

tomyam
ok...tu je...tata..!!

4 comments:

Wahidah said...

catz ni selalu la wat i terliur jer...isk3...

CAHAYA said...

Cahaya teringin otak² plak.

Catz said...

wahidah...
abeh basah lah keybod u ek>>,,cepat lappp...hehehehe

hi cahaya..
now sennag dah nak mkn otak2..kat mana2 ada..

~aianna~ said...

erkkk sis...sotong kngkung...otak2...pari bakar..tmym...sume fveret i...wat terliur je pg2 buta ni...wuaaa...