Wednesday, November 26, 2008

RESTORAN BARIANI POWER Batu Pahat

Dari JB ke Batu Pahat...
sempat lunch di restoran bariani popular di Batu Pahat ni..
Sampai je depan kedai..tiba-tiba hujan lebat gila..
kuyup basah aku nak masuk ke kedai walau park betul2 depan kedai ni..hiks..



Restoran Bariani Power Batu Pahat

Kedai ni menghidangkan berapa jenis bariani..ada ayam, daging, kambing..dan ada bariani biasa dan juga bariani gam..

Nasi bariani ayam

Nasi bariani gam daging

set hidangan..kami order air teh o suam dan limau ais
semua hidangan iaitu nasi bariani ayam, bariani gam daging, dan aku tapaw utk papa
dua bungkus nasi bariani lauk kambing = RM32.00..
4 bariani dan dua minuman for RM 32.00.
patut tak??
catz rasa patut..sebab nasi dan lauk banyak..

Bagi catz,
nasi bariani kat sini sedap..catz suka...dan agak murah lah...berpatutan harganya.....
kalau ke batu pahat,...jgn lupa singgah ye...

20 comments:

atty's said...

kejelesan..nie catz..asik makan2 sedap..jew

atty's said...

wah projek ko nak buat cekodok akhirnya bejaya..misi done.

CAHAYA said...

sedapnye. teringin!

mohdamin said...

rasa nya rm32.00 mahal 1 biryani kamabing rm 15.00 ringgit rasa mahal walaupun lauk banyak. mungkin sedap nasik tuh sedap sangat so boleh consider lagi.

Kal El said...

wah Catz... memang Kal El teringin nak pi sini tapi jauhnya... dah banyak review best pasal restoran ni... nampak pun sedap (uiks tengok gambar je la gamaknya...) Entah bila dapat ke BP, kampung kat Pontian pun lama dah tak balik.
Dulu Bariani Power ni ada cawangan kat Shah Alam, tak sure masih ada ke tak kat sana.

Josh said...

Waaaa nasi beriani!! ni ke restoran yang AJ cakap sedap sangat tu??

OK sangat harga dia. Josh masih panas lagi bila terpikir JM Beriani Shah Alam tu.. ish..

Catz said...

hi atty,
ala..kat bangi pun ada kan...bariani sedaps..hikss...hari2 ko bleh makan atty...
err..cekodok apa pulak nih atty...ni mesti salah kotak ni..

ehm..nak jumpa atty le..nak pass something to rizal utk cik purp di UK...bila free ye?

Catz said...

hi cahaya..
kalau teringin..pegilah misi jln2 carik makan..hiks...

Catz said...

hi mohd amin..
RM32.00 untk semua yg saya order tuh..2 air..dan 4 bariani (ayam, daging dan dua kambing)..yg kambing tu tapaw bungkus..
bagi saya amat berpatutan..
ye..memang benar..sedap

Catz said...

hi Kal el..
kena pegi jalan-jalan carik makan kot..apa kata...ke JB..turun ke BP..Muar..Melaka....jalan2 carik makanan..hehehhehe.
saya rasa kat S.alam tuh ada lagi kot...
owner dan founder kedai ni dah meninggal few months back..tak sure yg kat s.alam ada ke tidak..

Catz said...

hi Josh..
tak sure yg AJ ckp atau yg lain..sebab di BP ada dua...and keduanya ini berlainan..satu di benteng depan hospital southern..beriani shah...
yg ni beriani gam di taman Soga..dekat dgn hospital batu pahat di taman soga...
saya pernah makan dua2..tapi saya prefer bariani power yg ni...style nasi mcm kat JM bariani..
tapi lagi sedap, banyak dan lauknya tidakleh kecik setoet cam di JM..kat sini..lauknya besar hirisan daging dan ayam...worth to try...

NORA SAKURA said...

tapaw untuk papa???
sapa ek papa tuh?..andddd..papa sapa ek?????

Anak Jawa said...

ehhh, restoran ni belah mana? awat cheq tak tau pulak wujudnya tmpt ni??

josh, yg AJ ckp bkn yg ini. yg tuu letaknya kat area benteng dekat dgn Sg Batu Pahat. org panggil Nasi Beriani Md Shah

tp yg ni pun sedap gak kot... kot laaa... hehehehe

mohdamin said...

kalau camtuh. memang kedai harga ok tak mahal

Catz said...

hi AJ,
restoran ni kat taman soga..
terleak dekat lah jugak dg hospital kat taman soga tuh..
dulu dia terletak dekat perumaahan kat depan hospital tuh..kat corner lot..pastuh pindah ke dalam sket kat deeretan rumah kedai dlm taman ni..
tanya org...restoran barian power..sure org tau...
kedai ni tak jauh dari kedai MOET taman Soga.

neezareef said...

hah yg kt mat shah tu pn marvellous..ade lg 1 gak yg sedap..kt pokok sena aka nasi lemak istanbul nama kedainye...kt situ tepi tu ade gak jual bariani yg sedap

Anonymous said...

Rugi hidup kalau tak cuba bariani power ni.Selama umur 49 tahun this is the best bariani i've tasted.Maybe this is the best in this world.i give it a rating of 9 and ahalf star out of 10.i recomend to try 'Bariani kambing gam' for a start.

Pn. Liza said...

akum...im liza and searching for beriani loves who have came accross bp..and i would like to ask your permission to add up your blog to mine at http://berianionline.blogspot.com/
..if u refuse..please let me know..tq

Pn. Liza said...

akum..hai..wanna ask your permission to add your blog into my list...plis let me know if u refuse k..take care

Papa-NtiQ said...

hi catz...saya belum sampai lagi kat beriani power tu.tapi baru je pegi makan kat kedai md shah weekend lepas. Pics pun dah upload kat blog saya tadi www.blogmakanbest.blogspot.com
Senang2 tu singgah la ye blog saya topik pasal makan, makan dan makan 100% tak de topik lain hehe.
Kalau sudi follow yer blog saya TQ TQ TQ