Friday, November 14, 2008

Laksa Power dan The Loaf

jalan-jalan carik makanan diteruskan... actually dah pi langkawi banyak kali..tapi ada tempat2 yg org duk sebut dlm blog catz tak pernah try....so gigih 2-3 hari ni.....
so ptg2...lepas Asar...
pi cari Laksa Power yg dikatakan power tuh....dan sedap tuh.....
katanya dekat pagar airport.....dekat2 coco beach ye??
so drive je ke sana...dan jumpaaa.....yey!
tried the cendol pulut and laksa...sedap!!

Makan laksa bawah pokok...best!

Laksa power

cendol pulut..sedap!

then pi ronda2...drive je ikut kaki.....and decided to have early dinner at The Loaf....at Telaga Habour...

The Loaf

mushroom soup




Then drive lelaju balik otel ebelum maghrib abih....zassssssstttt gituu...singgah kedai buah....beli buah....zassttt balik..malam..duk dendiam..malas nak kuar...

bersambung..

14 comments:

Michhi... said...

hah....
kat langkawi rupanya...
happy jalan2...
michhi nak coklat, mesti murah giler kat sana, huhuhu....

bozzobattousai said...

apsal cendol pulut yg ko makan tuh lagi menarik dari cendol pulut yg aku slalu makan taman tasik titiwangsa? cakap2...

Saira^_^ said...

catz.. tingin la nak makan laksa.. bagi resepi yg simple boleh? assume ikan dalam tin ok..

NORA SAKURA said...

nyaaaaaah..

jgn lupa aaaaaaaaaaa...

mak punya bekas buffet tuhhhhhh

adie-ishmael said...

tq catz...nanti nak pi the loaf kat telaga habour tuh...kau nak cadangkan aku makan apa ya kat situ???

Anak Jawa said...

aiyoooooooo, perut spesis apa ni???

zDeQNa said...

salam singgah..
walaupun dah lma kat langkawi x pnh pun try mkn laksa power tu..hehe..lalu jer..cendol tu ok ler..tp kalo mee rebus power..mmg best kat pantai kok.dah pnh try? :-)

Catz said...

hi michi...
hiks..
dah balik dah ni...sorry late reply..
takdelah murah sgt.hiks...nak keww?

Catz said...

hi bozo..
cendul ni banyak accecories...tuh yg nampak extra best..dan memang extra sedapp pon...colourful gituh

Catz said...

hi saira..
natik akak buat laksa akak post dlm ni ye...sabarrrrr

Catz said...

hi noreh,
aku belikan ko benda lain lah..
yg lagiii best

Catz said...

hi adie...boleh..
kat sana..yg direkomen...roti dia..muffin..bun dia..sedapppss..
pagi2 pegilah breakfast sana...tempat cantik dan romantik...hiks

Catz said...

anak jawa,
perut stokin..hiks

Catz said...

hi zdeqna..
welcome to my blog..
u duk langkawi ke..? bestnyaaa..jeles lorr..
mee rebus pantai kok?..belum pernah try lagi.,..next time lahh